Ska Mona Sahlin ha Louis Vuitton-väska?

Är det rätt av en socialdemokratisk partiledare att ha en dyr väska? Det har blivit ett av dagens stora debattämnen sedan Mona Sahlin synts på bild med en Louis Vuitton-väska för 6 000 kronor.

I går publicerade Svenska Dagbladet en bild på partiledarna inför valrörelsen. På bilden syntes en stor hallonröd handväska bredvid Mona Sahlin. En väska som modeintresserade snart identifierade som en Louis Vuitton värd 6000 kronor.

 I dag har aftonbladet Monas Sahlins väska på löpsedeln och på nätet diskuteras för eller emot Monas dyra modeaccessoar.

 Aftonbladets Lena Mellin anser att det sticker i ögonen att en Socialdemokratisk partiledare har en väska som kostar en halv månadslön för ett vårdbiträde. Även inom det socialdemokratiska partiet riktas det kritik mot Mona Sahlin för väskan, som hon för övrigt fått i födelsedagspresent av en vän.

Vår egen bloggare Katerina Janouch skräder inte orden om den röda väskan:

"Den där röda dyrgripen sticker i ögonen på folk, det är som om Mona Sahlin pissar i ansiktet på alla ensamma mammor som kämpar med att få vardagen att gå ihop, på alla som inte har råd att åka på semester, på alla som gnetar för att ungarna ska få nya skor. Personligen tycker jag att Mona kan få bada i lyx om hon så behagar, tjacka Dior YSL Hermès om du vill, men snälla tryck inte upp det i ansiktet på folk om du vill framstå som SOLIDARISK." Läs hela inlägget här.

 En annan av våra bloggare, Käthe Nilsson, har svårt att förstå kritiken:

"Om socialdemokratiska anhängareblir upprörda så beror det förmodligen på att detanses fult att tjäna pengar. I så fall borde man titta på allt politiker gör; vilka restauranger de besöker, vilka resemål de väljer, om de har en lyxig espressobryggare eller ej, vilka bilar de köper o.s.v.. Och de som vill hålla på med sånt kan ju ägna sig åt det. :) Själv har jag viktigare saker för mig." Läs hennes inlägg här.

Det intressanta är att ingen överhuvudtaget riktade kritik mot att socialdemokraternas förra partiledare hade en Rolex-klocka på armen som kostar över 60 000 kronor. Och Fredrik Reinfeldt som ju säger sig företräda det nya arbetarpartiet bär en klocka av märket Longiness som kostar mellan 20 och 25 000 kronor. Vad de manliga partiledarna kostymer och skor kostar är helt okänt eftersom ingen någonsin uppmärksammat deras kläder.

 Är debatten ett uttryck för att kvinnor bedöms efter en helt annan måttstock än män?

 Ska kvinnliga partiledare bara klä sig i kläder från Myrorna för att undvika kritik, medan männen kommer undan med sina Armani-kostymer, Hermes-slipsar och Church-skor utan att drabbas av kritik?

 

Vad tycker du? Kan man säga sig företräda de sämst ställda med en sådan dyrbarhet i handen. Säg din mening i
Damrummet!

 Läs vad den svenska bloggvärlden anser om Mona Sahlins väska här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!