Foto: © 2010 ¿ Hugo Productions / Studio37 / TF1 Droi

Sarahs nyckel är enastående

Ännu en film om Förintelsen, men enligt amelias recensent Samuel Mesterton sticker den ut rejält. En gripande berättelse om mörka familjehemligheter. Och ett självklart val till helgens biostund.

"Sarahs nyckel"

Jag trodde inte det gick att vrida fler bra filmer ur Förintelsen. Det gjorde det. Och som det gjorde det. 10-åriga Sarah gömmer sin lillebror i en garderob när hennes familj förs bort av franska polisen och stängs in i ett inomhusstadion mitt i Paris, tillsammans med tusentals andra judar. Hon lovar att hämta honom. 60 år senare skriver en amerikansk journalist (Kristin Scott Thomas) bosatt i Paris om händelserna och snubblar in på en mörk familjehemlighet. ”Sarahs nyckel” är i nivå med ”The Pianist" och rekommenderas till alla som nånsin berörts av Anne Frank och hennes dagbok. 

Jag var totalt uppslukad av filmens samtliga 111 minuter och lämnade bion medtagen. En äkta lördagskvällsrulle. Enastående.

Biopremiär 25 februari

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!