Foto: Photo Credit: Matt Nettheim / © 2008 Miramax Film

Recension: The boys are back

Ensamstående ­pappor som uppfostrar barn har inte skildrats så här gripande sen Dustin Hoffman vidbrände sina fattiga ­riddare för 30 år sen i ”Kramer mot Kramer”, jublar Samuel Mesterton.

Vad mer kan man begära? Södra Australien står för inramningen. Isländska Sigur Ros för musiken. Och i ­mitten Clive Owen som kämpande singelpappa. Owen är brittisk sportjournalist i Australien som ensam får ta hand om sin sexåring när hans fru går bort i cancer. Det är få regler och ”säg bara ja!”-attityd som gäller. 

Igenkänning till max för alla som någonsin behövt ta itu med skrikande barn i baksätet på en bil. Owen regerar, barnen är fantastiska och så snygga Emma Booth i biroll. Flytta på dig Cate Blanchett! Ensamstående ­pappor som uppfostrar barn har inte skildrats så här ­gripande sen Dustin Hoffman vidbrände sina fattiga ­riddare för 30 år sen i ”Kramer mot Kramer”. Min klump i halsen satt kvar långt efter filmens slut.

Premiär 26 februari

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!