Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

OLIKA förlag får Rättvisepriset

För andra året delar organisationen Rättviseförmedlingen ut  Rättvisepriset till en person,  förening eller ett företag som på ett innovativt sätt gjort konkreta insatser  för jämställdhet och   normbrytande och samtidigt inspirerat andra att agera. Årets pristagare   är bokförlaget OLIKA förlag.

– OLIKA förlag står verkligen för det som Rättvisepriset vill  uppmärksamma. De bryter normer i sin bransch och sticker ut hakan för  jämställdhet och mångfald – det är inspirerande och befriande både för  barn och vuxna, säger Ola Nilsson i Rättviseförmedlingens styrelse.

"Vi gör skillnad"

Priset  är förutom den stora äran och uppmärksamheten också en vinstsumma på 10  000 kronor. Hyllning av OLIKA förlags arbete sker på torsdagskvällen på  Rättviseförmedlingens tvåårsfest på Bar Brooklyn i Stockholm, då också  Rättvisepriset delas ut.

- Vi ser priset som ett kvitto på att vi gör skillnad. För det är inte  rättvist att pojkar inte ska få utveckla ett språk och kunna kommunicera  känslor. Och det är inte rättvist att flickor ska missa friheten att  nyttja sin kropp och tro på sitt egenvärde. Det är rättvist att ge alla  barn fler möjligheter att utveckla många olika färdigheter och  intressen, och OLIKA vill stötta det genom att ge ut barnböcker som  speglar många olika sätt att leva och vara, säger Karin Salmson,  förläggare och ägare OLIKA förlag.

Vad tycker om barnböcker som genomgående använder det könsneutrala pronomenet “hen”? Skriv en kommentar!