OLIKA förlag får Rättvisepriset

För andra året delar organisationen Rättviseförmedlingen ut Rättvisepriset till en person, förening eller ett företag som på ett innovativt sätt gjort konkreta insatser för jämställdhet och normbrytande och samtidigt inspirerat andra att agera. Årets pristagare är bokförlaget OLIKA förlag.

– OLIKA förlag står verkligen för det som Rättvisepriset vill  uppmärksamma. De bryter normer i sin bransch och sticker ut hakan för  jämställdhet och mångfald – det är inspirerande och befriande både för  barn och vuxna, säger Ola Nilsson i Rättviseförmedlingens styrelse.

"Vi gör skillnad"

Priset  är förutom den stora äran och uppmärksamheten också en vinstsumma på 10  000 kronor. Hyllning av OLIKA förlags arbete sker på torsdagskvällen på  Rättviseförmedlingens tvåårsfest på Bar Brooklyn i Stockholm, då också  Rättvisepriset delas ut.

- Vi ser priset som ett kvitto på att vi gör skillnad. För det är inte  rättvist att pojkar inte ska få utveckla ett språk och kunna kommunicera  känslor. Och det är inte rättvist att flickor ska missa friheten att  nyttja sin kropp och tro på sitt egenvärde. Det är rättvist att ge alla  barn fler möjligheter att utveckla många olika färdigheter och  intressen, och OLIKA vill stötta det genom att ge ut barnböcker som  speglar många olika sätt att leva och vara, säger Karin Salmson,  förläggare och ägare OLIKA förlag.

Vad tycker om barnböcker som genomgående använder det könsneutrala pronomenet “hen”? Skriv en kommentar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!