Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Istock

Nya trenden – därför lägger alla upp gamla bilder på sig själva

En ny hashtag på sociala medier har gjort att många lägger upp tio år gamla bilder på sig själva. Här förklarar vi fenomenet – och varför alla nu delar med sig av gamla bilder. 

Den nya hashtaggen på Facebook och Instagram som trendar världen över är #10yearchallenge (tioårs-utmaningen). Det innebär att lägga ut tio år gamla bilder på sig själva, och göra ett fotokollage med den gamla bilden på sig till vänster och en nytagen bild på sig själv till höger.

Meningen är att man ska se hur mycket man har förändrats på tio år; vad gäller frisyr, utseende, kläder och vilka typer av bilder man tog då. Runt 2007-2008 var Facebook nytt, och det lades inte ner lika mycket energi och fotofilter för att få till den där perfekta profilbilden. Detta syns tydligt i de bilder som finns publicerade under hashtaggen #10yearchallenge.

Det här är #10yearchallenge på Instagram och Facebook

Många av de som delat med sig av sin tidsresa reflekterar över hur de tio åren som gått påverkat deras utseende, och skriver att de önskar att de hade varit mer nöjda med sig själva då. Det är i många fall först nu de kan se att de saker man störde sig på när man var ung inte var något att störa sig på egentligen.

Även kändisarna har hakat på trenden, och flera stora stjärnor som Jessica Biel, Madonna, Reese Witherspoon och LeAnn Rimes har delat med sig av gamla bilder. Många följare kommenterar deras inlägg och menar att de ju faktiskt knappt har åldrats.

https://www.instagram.com/p/Bsp9stnhkgj/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loadinghttps://www.instagram.com/p/BsmTSQXlLja/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loadinghttps://www.instagram.com/p/BsmdtSWjhMB/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

 

 

Läs också: Carolina Gynning om livet efter separationen: "Ett stort trauma"