Nu har prinsen fått sitt namn – han ska heta...

Det var under tisdagen den 19 april som Sverige fick en ny liten prins. Efter nio månader i mammas mage var det dags för honom att se världens ljus. I dag, torsdagen den 21 april har lillprinsen fått sitt namn, han ska heta...

Det har knappt hunnit gå två dygn sedan prins Carl Philips och prinsessan Sofias son kom till världen. Det var klockan 18.25 på tisdagen den 19 april som Sofia födde en liten son på Danderyds sjukhus. Han var 49 centimeter lång och vägde3595 gram.

–För mig och min fru är det här självklart en stor dag med massa känslor. Orden går inte att beskriva. Det har varit en väldigt omtumlande dag, sa prinsen under presskonferensen strax efteråt, och avslöjade även att han gråtit glädjetårar när han sett sin son för första gången.

Prinsens namn är klart

Enligt spelbolaget Betsson har personer fått betta på lillprinsens nya namn och färska odds visar att folket trodde att han skulle namnges efter prins Carl Philips gudfar, numera framlidna prins Bertil. Enligt oddsen är Bertil mest populärt som namn följt av William, Gustaf och Johan. Prins Bertil var även känd som "motorprinsen", ett intresse som även ligger prins Carl Philip varmt och hjärtat.

– Namnet Bertil låg i toppen även när Victoria och Daniel skulle få sitt andra barn, tätt före Oscar, Olof och Carl. Farbror Bertil stod hela familjen nära, men kanske allra närmast Carl Philip, som delade hans stora bil-intresse. Det är helt enkelt dags för en Bertil nu, säger Raúl Valencia López, varumärkesansvarig Betsson Sverige i ett pressmeddelande.

Foto: Foto Kungahuset.se/Photo The Royal Court, Sweden.

Foto: Kungahuset.se

Vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen stod det klart vilket namn lillprinsen fått. Vid en konselj på slottet meddelande kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria att kungens barnbarn och kronprinsessans brorsbarn ska heta Alexander Erik Hubertus Bertil.

– Det är väldigt roligt att storken har varit aktiv för familjen Bernadotte den här våren, sa kungen under konseljen.

Lille prins Alexander Erik Hubertus Bertil har också fått titeln hertig av Södermanland.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått barn

Nu blir det bus på slottet – gulligaste kusinskaran har fått ny lekkamrat

Här visar prinsessan Sofia och prins Carl Philip upp första bilden på nya prinsen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!