Nu blir det bus på slottet – gulligaste kusinskaran har fått ny lekkamrat

Nu är bebisen här. Under tisdagen fick vi beskedet att prinsessan Sofia och prins Carl Philip fått en liten prins. Nu väntar lite sömn och en intensiv tid med den lilla, tur då att bebisen har sina fyra kusiner prinsessan Estelle, prins Oscar, prinsessan Leonore och prins Nicolas som kan hjälpa till när mamma och pappa behöver avlastning.

Pearl Åkesson

Klockan 18.25 på tisdagen den 19 april föddes den nya prinsen på Danderyds sjukhus. Han var 49 centimeter lång och vägde3595 gram.

Medan prinsessan Sofia och pojken vilade upp sig efter förlossningen mötte prins Carl Philip den samlade pressen på Danderyds sjukhus. Ävenbarnmorskan Anna Ståhl och förlossningsöverläkaren Sophia Brismar Wendel var med vid presskonferensen för att berätta hur bra både prinsen och prinsessan gjort ifrån sig under förlossningen.

Foto: Kungl. Hovstaterna. Foto Erika Gerdemark.kungahuse

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

–För mig och min fru är det här självklart en stor dag med massa känslor. Orden går inte att beskriva. Det har varit en väldigt omtumlande dag, sa prinsen, som avslöjade att han gråtit glädjetårar när han sett sin son för första gången.

Läs också:Så påverkar rörelse kroppen

Varken prinsen eller prinsessan visste könet på deras barn innan det hade tittat ut och prins Carl Philip berättade att de ville ha det hela som en överraskning. Likaså berömde Carl Philip sin fru, prinsessan Sofia för hennes stora insats under förlossningen.

– Jag säger som Daniel, kvinnornas kraft, sa Carl Philip under presskonferensen.

– Att få se Sofia gå igenom det här, det är stora känslor och beundran över vad ni kvinnor går igenom.

När journalisterna på plats på presskonferensen frågade vem den lille prinsen är lik svarade hans pappa:

– Än så länge är det lite svårt att säga.

Prins Carl Philip berättade även att han klippt navelstärngen när sonen kom till världen och att han grät glädjetårar under förlossningen.

– Det gick inte att hejda.

Estelle får nog även hålla i sin yngsta kusin väldigt snart. Här med lillebror Oscar. Foto: Prins Daniel

Nu väntar lite lugn och ro (förhoppningsvis) hemma på Drottningsholm för båda föräldrarna och deras lille prins. Där hela lilla familjen får bekanta sig med varandra och ha en mysig första tid tillsammans.

Prinsessan Leonore kommer nog snart få leka med sin nya kusin. Bild:PrincessMadeleineofSweden/Facebook

Men inom kort tror vi nog att det både kommer bli bus och stoj tillsammans med kusinernaprinsessan Estelle, prins Oscar, prinsessan Leonore och prins Nicolas. Med tanke på hur tätt alla ändå har kommit så kommer de nog ha väldigt roligt tillsammans i framtiden.

Lille prins Nicolas kommer nog även han få mycket roligt med sin nya kusin. Bild:PrincessMadeleineofSweden/Facebook

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått barn

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel visar upp nya sonen – här är han!

Prinsessan Estelle fyller 4 år i dag – se de nytagna bilderna här!