Foto: LINUS HALLSENIUS

Närgånget med Martin Stenmarck

amelias reporter Jennie Hammar ställer närgångna frågor till kvinnomagneten Martin Stenmarck. "Jag skulle säga att jag är lyhörd och stark. Det låter väl bra? Som en jävla hingst," säger Martin om hur han är som älskare.

Namn: Martin Stenmarck. Ålder: 38. Familj: Sambon Hanna Hedlund, barnen Love och Ida. Gör: Artist och programledare. Bor: Stockholm. Aktuell: Som programledare för ”Kvällen är din” på TV4. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

– Martin, varför blir du programledare?

– Det är kul med ett program som jag själv skulle gilla att titta på. Det är riktig ”feelgood”. Det är inga moment där man ska tycka något, ingen jury som ska uttala sig.

I programmet förverkligar du folks drömmar. Vad drömmer de om?

– Många drömmer om att simma med delfiner. Det har nog varit den vanligaste önskningen. Sen är det att flyga flygplan, köra rallybil eller träffa sina idoler och få sjunga en duett tillsammans.

Din största dröm, då?

– Jag skulle kunna tänka mig att hoppa in istället för Flea i bandet Red Hot Chili Peppers och spela bas. Eller tävla i downhill mountainbike, men det är jag för gammal och otränad för.

I Ladies Night står 5?000 kåta kvinnor och skriker efter din kropp – hur är det?

– Hahaha! Det är ju jätteroligt att få låtsas att man är rockstjärna under några timmar. 

Vad tycker din fru om det?

 – Jo, men hon är nog den som är mest på mig om att jag måste ”shape up”. ”De vill ju ha lite ögongodis!”, säger hon. Men när hon var gravid med Love och satt i Globen med 11?000 pers i publiken var det lite andra känslor. Dit går hon nog inte igen. Det är kanske mer greppbart när det bara är 3000–4?000.

Vad är det mest fåfänga du gör?

– Jag kollar nog håret. Jag är som en dränkt katt efter bara fem minuter på scen. Det ser inte klokt ut! Men de första tre minuterna vill jag se bra ut. Fast det är som sagt mer Hannah som är på mig. Egentligen är jag mer fokuserad på att käka innan jag går upp på scen. Hellre en extra korv än att fixa håret.

Någon annalkande 40-årskris?

– Jag drog ju till Himalaya och körde nåt jävla lopp förra året, så jag kanske redan klarat av min kris. Men det är klart att vissa insikter är lite skakande. Som att jag skulle kunna vara Måns Zelmerlöws FARSA!

Du och din fru jobbar mycket och har två barn. Hur slappnar ni av?

– Vi brukar ha en rejäl semester vid årsskiftet. Och vi är bra på att göra små nedslag i bara några dagar. Det gör att man får energi och orkar. Den dagen jag tycker att jobbet är tråkigt tar jag en paus. Jag har inget behov av att synas, utan skulle kunna tänka mig att spela i ett hobbyband och arbeta som cykelbud.

Hur är du som älskare?

– Hahaha! Klassisk fråga. Jag kommer ihåg när jag gick i åttan och läste VeckoRevyn och Stellan Skarsgård fick samma fråga. Men jag skulle säga att jag är lyhörd och stark. Det låter väl bra? Som en jävla hingst. Eller liten och ettrig? Jag vet inte, detta måste nog dubbelkollas med min fru…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!