Montazami på Googles trendlista

Flygande jakob till middag, mer tv-tittande på nätet och framfart för dokusåpastjärnor är några av trenderna 2010. Vår bloggare Maria Montazami är en av personerna som ökat mest i sökningar.

Igår presenterade Google sina sammanställda trendlistor över vilka ord som är de mest sökta i Sverige under 2010. Statistiken visar bland annat ett intressant förändringsbeteende hos oss människor, internet har blivit en vardaglig sak för de allra flesta.

Vår härliga vip-bloggare Maria Montazami är en av de som ökat mest i sökningar under det senaste året, hon kom på sjunde plats på listan över "snabbast ökande sökningar på en person". På sjätte plats ligger svenska Robyn. 

De senaste 10 åren har internet-användningen ökat med 700 %, varje dag gör svenskarna 25 miljoner sökningar på Google. Nu för tiden tittar vi allt mer på TV på nätet, vilket är enkelt att se utifrån de olika tv-kanalernas ”play-sidor” som har blivit mycket populära sökord. Ord som Facebook, Youtube och Blocket är sidor som ligger högt upp på trendlistan över de populäraste sökorden. Diverse banker är de varumärken som ökat mest, till och med mer än varumärken såsom Apple och SAS.

När det kommer till mat så är olika former av kladdkaka populärt men rätter som tzatziki, ungspannkaka och Flygande Jakob ligger i topp för våra sökningar.

Ett urval av trendlistorna:

Sökningar som ökat mest i popularitet under 2010

1. facebook.se

2. blocket.se

3. youtube.se

4. translate

5. svt play

6. kissie

7. tv4 play

8. chatroulette

9. tankafetast

10. justin bieber

Snabbast ökande sökningar på en person

1. Justin Bieber

2. Eric Saade

3. Heidi Montag

4. Kim Kardashian

5. Lady Gaga

6. Robyn

7. Maria Montazami  

8. Shakira

9. Miley Cyrus

10. Taylor Lautner

Snabbast ökande sökningar på maträtter

1. Tzatziki

2. Ugnspannkaka

3. Flygande Jakob

4. Kladdkakemuffins

5. Kycklingfilé i ugn

6. Kalops

7. Korv Stroganoff

8. Morotskaka

9. Pizzadeg

10. Kladdig kladdkaka

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!