GRATTIS! Molly Sandén och Frans till final i Melodifestivalen 2016

Under lördagen gick den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2016 av stapeln. Konkurrensen var tuff, men de som till slut tog sig direkt till final var Molly Sandén och Frans.

Frans med låten "If I were sorry" startade som femma i veckans tävling och tog sig till final.

Även Molly Sandén med låten "Younivere" tog sig vidare.

amelia.se tog ett snack med Molly Sandén inför lördagens deltävling. Som favorittippad kände hon stor press, men klarade sig galant ändå.

Vissa menar att hon som artist på sista startplats i sista deltävlingen hade en fördel. Ser man tillbaka på förgående års vinnare så har de ofta startat just sist i sista deltävlingen.

Andra chansen i Melodifestivalen 2016

Till andra chansen gick Dolly Style och Panetoz. Nästa lördag har de chansen att ta sig vidare till final. Men de kommer ha hård konkurrens.

Sedan tidigare är Samir & Viktor, Molly Pettersson Hammar, Isa, SaRaha, Boris René och Albin & Mattias klara för Andra chansen som i år går av stapeln i Halmstad.

I andra chansen kommer två bidrag i taget att mötas i dueller. Vinnaren från varje duell går vidare till finalen. Det är alltså totalt fyra artister från Andra chansen som kommer att tävla i finalen.

Finalen i Melodifestivalen 2016

Finalen i årets melodifestival kommer för fjärde året i rad hållas i Friends Arena i Stockholm. Hittills är följande artister klara: Ace Wilder, Robin Bengtsson, Oscar Zia, Lisa Ajax, Wiktoria och David Lindgren. Och efter lördagens deltävling har alltså även Frans och Molly Sandén anslutit sig till det stjärnspäckade startfältet.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 20 000 andra och följ amelia på Facebook!

Läs också:

Hen vinner Melodifestivalen 2016

Charlotte Perrelli om en comeback i Melodifestivalen

Här sjunger Alexander en Justin Biber-låt på svenska – och det är helt fantastiskt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!