Foto: © 2010 Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All

Medryckande historia men inte mycket mer än så

Många har väntat på den här filmen, berättelsen om det unga geniet som skapade "Facebook". Filmen har en fascinerande historia men med andefattiga karaktärer.

"The social network"

Ett ”Sex and the city” för datanördar. Mark Zuckerberg (Jesse Eisen-berg) är bara ännu ett asocialt datageni på Harvard, tills han uppfinner en liten grej vid namn ”Thefacebook”. En social revolution senare och han är världens yngsta miljardär, med mängder av stämningar att tampas med. 

Å ena sidan lätt att ryckas med av historien, fascineras över skapandet av en ung miljardär och imponeras av slagfärdiga repliker. Å andra sidan en filmisk herrklubb (”Mad Men” är mer jämlik), tillrättalagt á la Disney, med andefattiga karaktärer och en dialog överdramatiserad som i en dagsåpa. Ett halvtimmes tv-program hade räckt. Rätt bra, men inget du behöver uppdatera din Facebook-status över.

Biopremiär 22 oktober

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!