Foto: Frederic Jacquet

– Man blir inte kär i ett könsorgan

Det har gått tretton år sedan ”Fucking Åmål” öppnade svenskarnas ögon för lesbisk tonårskärlek. Nu kommer ?vuxenversionen.

Mia ska precis gifta sig med sin pojkvän när hon träffar lesbiska Frida och hennes värld ställs på ända. Det är upptakten till ”Kyss mig”, en film som skildrar en relation mellan två kvinnor på ett sätt vi aldrig sett förut i svensk film. Mia spelas av Ruth Vega ?Fernandez (känd från bland annat ”Upp till kamp” ?och ”Sommaren med Göran”).

Var det annorlunda ?att spela kär i en tjej?

– Nej, man är ju för det mesta inte förälskad i den man spelar förälskad i... Men för min rollfigur Mia får det konsekvenser. Hade hon istället blivit förälskad i en man hade hon till ?exempel inte behövt stå till svars för omvärldens förutfattade meningar angående homo- och bisexualitet. Och Mia är dessutom en person som alltid har gjort det folk ?förväntat sig av henne, blivit arkitekt som sin pappa och ?ska gifta sig med en arkitekt... Sexscenerna känns väldigt äkta, blev det pinsamt ?någon gång?

– Sexscener är alltid svårt. ?Men jag och Liv Mjönes pratade mycket för att inte bli generade. Gick igenom allt noga. Det blev ?nästan som en danskoreografi, ?vi visste precis vad vi skulle göra. Har du egna erfarenheter av ?att vara med en tjej?

– Jag är tillsammans med en ?kille sedan tre år och är råförälskad i honom. Mer än så vill jag inte ?definiera mig. Man blir förälskad ?i en människa inte i ett könsorgan.Vad är det viktigaste filmen ?vill säga?

– Att man ska lyssna på sin inre röst och inte låta sig påverkas av yttre förväntningar. Det har faktiskt också varit mitt eget motto i hela mitt liv. ”Kyss mig” får högsta betyg av amelias recensent, läs recensionen
här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!