Foto: Rolf Konow

Kyss mig

En vacker film där lesbisk kärlek förvandlas från simpel manlig sexfantasi till stor filmkonst. Årets svenska oscarsbidrag tycker amelias filmrecensent.

I kissed a girl and I liked it. Män har inte blivit överflödiga riktigt än – men för att få till en hejdundrande vacker kärleksfilm är de uppenbarligen umbärliga. Lesbisk kärlek förvandlas här från simpel manlig sexfantasi till stor filmkonst. Mia blir förälskad i Frida, som är öppet lesbisk. Problemet är att Frida är hennes blivande styvsyster, eftersom tjejernas föräldrar planerar sitt bröllop. Och Mia är förlovad med sin pojkvän Tim. Ruth Vega Fernandez och Liv Mjönes är helt sensationella i huvudrollerna. ”Kyss mig” får ”Fucking Åmål” att likna en brevfilm från ”Bullen”, det vore brottsligt att inte utse den till årets svenska Oscarsbidrag. HBT-rörelsen har fått sin egen ”Borta med vinden”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!