Starka hyllningen till Jerry Williams – under Allsång på Skansen

Under tisdagens “Allsång på Skansen” hyllades rocklegendaren Jerry Williams – av sitt eget band och Sanna Nielsen. Och applåderna ville inte ta slut.

I mars avled artisten Jerry Williams. 75 år gammal. Cancer. När beskedet om sjukdomen kom var han mitt uppe i att skriva nytt material till scenen, så det kom som en chock. För alla. Under tisdagen hyllades rocklegendaren på “Allsång på Skansen” med bland annat låten “It started with a love affair”.

– Han gav sig aldrig, fick med sig varenda en i sin publik, sa Sanna Nielsen när Expressen träffade henne efter föreställningen.

Jerry Williams familj var tacksamma över hyllningen. Foto: IBL Bildbyrå

Hyllades av sitt gamla band

Låten framfördes av Jerry Williams gamla band. Och efter att låten var klar ville inte applåderna från publiken ta slut. En stark stund som grep tag i Sanna Nielsen som helt uppenbart var tagen av publikens kärlek.

Maria Ericson, som är projektledare för "Allsång på Skansen", berättade innan programmet om bandets beslut att hylla Jerry Williams.

– Det är personer som jobbat nära Jerry under så lång tid, så är det några som kan göra det här till något extra speciellt, fint och värdigt så är det dem, sa Maria Ericson till Aftonbladet.

Jerry Williams avled i mars 2018. Han blev 75 år gammal. Foto: IBL Bildbyrå

Familjen hade givit grönt ljus

Jerry Williams familj var på plats och såg hyllningen, som de själva hade varit med och godkänt. SVT frågade familjen om de fick hålla en hyllning, vilket de fick.

– Det var ju ganska nära som Jerry gick bort och då är det viktigt att det har hunnit få landa för familjen och de nära. Vi ville gärna göra en hyllning till, men bara om familjen tyckte att det kändes rätt, säger ”Allsång på Skansens” projektledare Maria Ericson till Aftonbladet.