Hurra! Nu blir succéserien "Downton Abbey" film (om vi ska tro ryktet)

Det har inte gått många månader sedan det sista avsnittet av tv-serien ”Downton Abbey” gick på tv. Dock verkar det inte vara det absoluta slutet för succén. Nu ryktas det nämligen om att den ska få en fortsättning – som spelfilm på bio.

Pearl Åkesson

Vilket glädjande besked för alla ”Downton Abbey”-fans där ute. Enligt sajten DailyMail har nämligen skådespelaren Michael Fox som spelar Andy i tv-serien bekräftat att Maggie Smith som spelar Violet Crawley skrivit på för att vara med i en kommande spelfilm. Filmen han syftar på skulle vara en fortsättning på den populära tv-serien ”Downton Abbey” som avslutades tidigare i år med en sista säsong.

Foto: SVT

Det var i samband med den brittiska galan BAFTA-awards som han bekräftade det som många länge har hoppats på.

–Hon höjer det till något annat, eftersom hon är en sådan legend och en nationell skatt, säger han enligt sajten och fortsätter:

– Filmen utan henne skulle fortfarande vara bra, men det sätter en kvalitetsstämpel på den med henne i den.

Maggie har fortfarande inte bekräftat om hans uttalande stämmer, men när hon gästade ”The Graham Norton Show” för knappt ett år sen sa hon att hon inte trodde det var troligt eller ens logiskt för hennes karaktär att få fortsätta i en filmatisering om ”Downton Abbey”.

– Hur gammal ska hon vara då? Hon måste varit 110 när vi avslutade serien. Det kan inte fortsätta så här, det skulle inte kännas logiskt.

Foto: SVT

Dock verkar det ändå som om det kan bli en långfilm trots allt, enligt The Guardian är seriens manusförfattare Julian Fellowes entusiastisk inför projektet.

– Jag tror att det blir roligt att samla alla och flytta allt till en större skala eftersom du har mer pengar att spendera, säger han.

Foto: SVT

Julian Fellowes tog även nyligen upp ämnet i det populära morgonprogrammet ”Good morning Britain” där han sa att det vore en dröm att få arbeta med ”Downton Abbey”-gänget igen.

– Jag skulle älska att göra en Downton-film. Jag är sugen och de flesta skådespelare är sugna.

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Mest läst just nu:

Inte en dag för tidigt! Nu är ”Fifty Shades Darker”-trailern äntligen här

Här styr Beyoncé upp ett frieri – mitt under framträdandet av ”Single Ladies”

Älskar du också "Stranger things"? Här är allt vi vet om säsong 2