Historisk regi-Oscar till kvinna

I natt hölls den 82:a Oscarsgalan i Hollywood, och vi frossar i vackra kläder och känslosamma tacktal. Pris för bästa regi gick till Kathryn Bigelow, och därmed fick den första kvinnan någonsin pris i den kategorin. Vilket perfekt sätt att fira Internationella kvinnodagen!

Ben Stiller drev med karaktärerna i filmen Avatar.

"The hurt locker", i regi av Kathryn Bigelow, fick priset för Bästa Film vid den 82:a Oscarsgalan (fyra år yngre än Vasaloppet...) på Kodak Theatre i Hollywood. Hon vann också priset för Bästa regi för samma film, vilket gör henne historisk som första kvinna att motta detta pris! Kollegan Mark Boal fick pris för Bästa manus direkt för film för densamma. Kathryns ex-make James Cameron, fick bara några småpriser för "Avatar". Ben Stiller vågade i alla fall både klä ut sig till och prata Na'avi när han presenterade de nominerade för Bästa makeup (Star Trek vann). Ryktet säger att han ställde upp när inte Sacha Baron Cohen (Brüno) vågade av rädsla för att såra någon, vilket låter högst otroligt med tanke på hans tidigare karaktärer.

Pris för Bästa manliga huvudroll gick till slut till Jeff Bridges, 60, för rollen i "Crazy heart" (hans femte nominering genom åren). Pris för Bästa kvinnliga huvudroll gick till Sandra Bullock för "The blind side", medan birollspriserna gick till Mo'Nique respektive Christoph Waltz, för "Precious" och "Inglourious basterds", respektive.

Se alla vackra klänningar på röda mattan här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!