Hen vinner Melodifestivalen 2016: "Det ger en skön pepp att folk faktiskt tror på en"

Nu är det dags för Molly Sandén att återigen ställa sig på Melodifestivalens scen. I år blir det tredje gången gillt och enligt spelbolagen tippas Molly bli den stora vinnaren av årets melodifestival. Det är även känt sedan tidigare att flera av dem som startat sist i varje deltävling och framför allt sist i sista deltävlingen oftast står som vinnare när sista 12:an ropas ut.

Trots att hon är enormt segertippad så vågar Molly Sandén inte säga hur hon tror att det kommer gå.

– Jag tror och hoppas att folk vet att det här är en tävling där allt kan hända och det är jättesvårtippat vem som kommer vinna, säger hon och fortsätter:

– Många säger att "Gud det är så jobbigt med pressen". Men jag känner att press har man ju ändå, man vill leverera och göra ett så bra nummer som möjligt. Jag tycker bara det ger en skön pepp att folk faktiskt tror på en, det ger en jätteskön känsla. Det är lite nytt för mig också.

Foto: Sony Music

Bland tidigare vinnare av de som har startat som sista nummer i sin sista deltävling i Melodifestivalen tidigare år så har fyra stycken gått vidare och vunnit svenska uttagningen, av dessa ser vi Carola med ”Evighet”, Charlotte Perrelli med ”Hero”, Malena Ernman med ”La voix” och Måns Zelmerlöw med ”Hero”. Förutom ovan nämnda har också andra tidigare vinnare startat sent så som Anna Bergendahl, Eric Saade och Loreen.

– Det där med sist ut… Ja man får väl hoppas att de på SVT tror på låten. Det är nog Christer ihop med något team som bestämmer startordningen, säger Molly och utvecklar det hela:

– Vi får hoppas på det att han tror på mig, jag tycker att det känns mäktigt att vara sist ut. Det man tävlar om är ju uppmärksamheten, så man hoppas att folk inte hämtar popcorn när man står på scen. Så då underlättar det ju om man är sist då folk vill se den sista låten för att sedan veta vem de vill rösta på.

Molly berättar att hon har skrivit låten ”Youniverse” tillsammans med pojkvännen Danny Saucedo samt John Alexis. Istället för att fokusera på betting och vad folk tycker och tror så väljer hon att lägga all sin energi på framträdandet.

– Det tar lite fokus från det som är viktigast och det som jag kan påverka, det är ju bara mitt nummer. Placeringar och betting är bara spekulationer. Det är ju spännande för de som är utanför men för mig är det bara förvirrande och tar fokus från det som är viktigast, säger Molly och avslutar med att berätta lite om låtens budskap:

– Den handlar mycket om den här vi-känslan, att vi ska synkronisera oss och göra något ihop. Istället för att vändas emot varandra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!