Hektisk tid för trippelaktuella Vanna Rosenberg

Det som skulle vara en trevlig familjehelg blir till något helt annat. Treaters upplägg låter onekligen en aning farsartat. Men skådespelarlistan som består av Sveriges sex kanske vassaste komiker får en att inse att det är något stort på gång. Eller i alla fall roligt. – Det balanserar på gränsen mellan drama och komedi. Roliga situationer blandas upp med allvaret, säger Vanna Rosenberg, som dessutom är aktuell med även en ny tv-serie och en långfilm.

I Treater Vanna spelar Annie, ett av tre syskon. Hon beskriver sin karaktär som den misslyckade i syskonskaran. Hon som har fel skor, är okammad och som fortfarande stampar runt i sitt gamla barndomshem och tar hand om sin mamma.

– Hon är en frustrerad singelkvinna mitt i livet som önskar att hon istället var mitt i klivet. Hon är bitter och desperat och än så länge tycker jag inte så mycket om henne. Samtidigt är hon på ett sätt plikttrogen och omtänksam som tar hand om sin mamma.

Förutom Vanna medverkar även Josephine Bornebusch, Erik Johansson, Maria Kulle, Johan Rheborg och Johan Ulvesson i uppsättningen som är indelad i tre delar: Vardagsrummet, Matsalen och Trädgården.

Tre pjäser att öva in

Pjäsen är skriven av brittiske dramatikern Alan Ayckbourn som Vanna sedan länge haft ett gott öga till.

– Jag har roats och fängslats av hans pjäser tidigare och när jag läste det här manuset så klack det verkligen till i hjärtat på mig. Nu väntar långa dagar med repetitioner inför premiären i vår. Med tre pjäser att öva in samtidigt är det många repliker som ska sitta. Målet är att få samma fart på pjäsen som engelsmännen är mästare på.

– Det är mycket jobb. Vi ska verkligen simma över engelska kanalen. Men vi är ett härligt gäng och med mycket skratt och bullar så går det!

Söker en "quickfix"

Men Treater är inte den enda strängen Vanna har på sin lyra just nu. Hon är även aktuell med SVT:s nya serie Coacherna och den bioaktuella filmen Kvarteret Skatan reser till Laholm. Även de dramer med inslag av humor, något som ligger Vanna varmt om hjärtat.

– Det börjar alltid med drama, men utan humor är det svårt att ta till sig.

I Coacherna spelar Lena Endre spelar den utbrända sjuksköterskan som skolar om sig till livscoach och tillsammans med sina kollegor, Vanna Rosenberg och Cecilia Frode, startar en coachbyrå.

– Serien speglar en tid som vi befinner oss i just nu, där man söker en quickfix till det mesta. Sen är karaktärerna inte helt felfria och brottas med sina egna problem vilket skapar roliga krockar, säger Vanna.

"En light mardrömsversion av mig själv"

I vår kommer vi även kunna följa Vanna och hennes vänner från Kvarteret Skatan på en resa till Laholm. Ny i gänget är även Klara Zimmergren, känd från bland annat radioprogrammet Roll on.

– Jag är tacksam över att ha fått jobba med Klara. Hon är så lugn och behaglig som person.

Att den hyllade humorserien Kvarteret Skatan nu förflyttar sig från den regnpiskade förorten till filmduken ser Vanna som ett tjusigt men svårt kliv.

– Vi ville skapa en sammanhängande historia och låta karaktärerna gå vidare genom livet. Så som vi alla gör.

Men på frågan om Vanna ser några likheter mellan sig själv och sin karaktär Frida, kommer svaret snabbt.

– Frida är en light mardrömsversion av mig själv. Hon är så ängslig. Men trots det så har jag nog lite av allt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!