Här visar prinsessan Sofia och prins Carl Philip upp första bilden på nya prinsen

Nu har första bilden på prins Carl Philips och prinsessan Sofias lille prins kommit ut på Kungahusets hemsida. I en liten, liten vit toppluva och invirad i en mysig filt ligger han tryggt i bilbarnstolen som ska ta honom hem till Drottningholms slott.

Pearl Åkesson

Det var klockan 18.25 på tisdagen den 19 april son en ny prins föddes på Danderyds sjukhus. Han var 49 centimeter lång och vägde3595 gram.

Medan prinsessan Sofia och pojken pustade ut mötte prins Carl Philip den samlade pressen på Danderyds sjukhus. Ävenbarnmorskan Anna Ståhl och förlossningsöverläkaren Sophia Brismar Wendel var med vid presskonferensen.

–För mig och min fru är det här självklart en stor dag med massa känslor. Orden går inte att beskriva. Det har varit en väldigt omtumlande dag, sa prinsen, som avslöjade att han gråtit glädjetårar när han sett sin son för första gången.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått åka hem med sin lille prins

På Kungahusets hemsida kan man läsa att prins Carl Philip och prinsessan Sofia nu är hemma på Drottningsholms slott efter gårdagens förlossning.

"Prinsfamiljen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Drottningholms slott. Alla mår bra och ser fram emot tiden tillsammans.", kan man läsa i pressmeddelandet.

Här är bilden på vår nya prins:

Foto: Foto Kungahuset.se/Photo The Royal Court, Sweden.

Foto: Kungahuset.se

Kungafamiljen och prinsen och prinsessans andra familjemedlemmar har skickat lyckönskningar till paret på Kungahusets hemsida. Här kan du läsa vad de har skrivit:

Kungaparets lyckönskningar till Prinsparet

Vi är glada för Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias skull och lyckliga över att få bli farföräldrar. Vi önskar de nyblivna föräldrarna en fin tid i lugn och ro tillsammans med sin son.

Kronprinsessparets lyckönskningar

Vi önskar Carl Philip och Sofia en underbar första tid tillsammans med sin nyfödda son och gläds med de nyblivna föräldrarna.

Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill

Det är en stor glädje att få välkomna en ny familjemedlem och vi gratulerar Carl Philip och Sofia till att ha blivit föräldrar.

Marie och Erik Hellqvist lyckönskningar

Vi känner stor glädje i dag när Prins Carl Philip och vår dotter Sofia fått sitt första barn. Det är ett efterlängtat barnbarn och vi är båda mycket stolta och lyckliga. Vi önskar dem all lycka med den nya familjemedlemmen och vi kommer att stödja och hjälpa till som morföräldrar.

Lina Hellqvist och Sara Hellqvist, Prinsessan Sofias systrar

Det är med stor glädje och kärlek vi välkomnar en ny liten familjemedlem. Vi har sett framemot att bli mostrar och det ska bli spännande att få lära känna vårt systerbarn. Vi önskar den nyblivna familjen all lycka!

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst just nu

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått barn

Nu blir det bus på slottet – gulligaste kusinskaran har fått ny lekkamrat

Prinsessan Estelle fyller 4 år i dag – se de nytagna bilderna här!