Här försöker Christine Meltzer uttala "Kanye West": "Kanyo? Kano?"

Vi är nog många som ställt oss frågan: hur uttalar man egentligen namnet på den amerikanska rapparen, tillika äkta maken till Kim Kardashian, Kanye West? I det här klippet ger sig Christine Meltzer på ett försök (eller flera faktiskt) till Carina Bergs stora glädje. Haha!

https://youtu.be/yjfd2XAi_fs?frameborder=0&height=360&width=640

"Kanye, vad är det för namn?" frågar sig Christine Meltzer och till henne och alla andra som också undrat det kan vi berätta att Kanye Omari West ärhiphopproducentens och rapparens födelsenamn. Han föddes 8 juni 1977 i Georgia i USA.

Kanye West släppte nytt album 2016

Många av oss har kanske mer koll på hans fru Kim Kardashian, efter realityserien om henne och systrarna Kim och Khloé, "Keeping Up with the Kardashians".

Kanye West har producerat låtar till flera kända artister såsom Jay Z, Alicia Keys och Janet Jackson men framför allt är han numera soloartist. Hans sjunde och senaste studioalbum, The Life of Pablo, släpptes i februari 2016.

Kanye West skrev om Ikea på Twitter

En rolig anekdot är att Kanye West var i Sverige i mars 2016 och då passade på att besöka Ikea i Älmhult. Det twittrade han sedan om på sitt Twitter-konto som följs av över 22 miljoner människor (!).

Så till Christine Meltzer och alla andra som funderat över hur världsstjärnans namn uttalas kommer här svaret: Kahn-yey! 

Eller för er som hellre läser fonetisk skrift: /k??nje?/

Vill du se mer sånt här? Gör som 23 000 andra och gilla amelia på Facebook!

Mest läst just nu:

17 anledningar till att Beverly Hills 90210 var tidernas bästa serie

Så rengör du dina Converse (och gör dem krispigt vita på nytt!)

11 anledningar för alla gamla hästtjejer att börja rida igen