Gynning vs. Höglund - vem är bäst?

Sedan Elisabet Höglund ombetts att ta en timeout från TV4:s Förkväll har debatten varit intensiv. Röster har höjts om åldersrasism. Bland andra amelias grundare Amelia Adamo har rytit till när ersättaren blev Carolina Gynning. Vad tycker du om TV4:s val?

- Vi tycker att hon har varit en förebild, så när det tar slut med en sån här historia och in kommer Gynning, då blir man besviken. Men jag är inte förvånad. De är gammalmodiga, säger Amelia Adamo, nu chefredaktör för M-magasin, till Expressen.

 Nu väljer TV4 att ersätta Elisabet Höglund, 65, med Carolina Gynning, 31. Gynning var programledare i "Förkväll" under programmets första säsong. En säsong som då fick kritik för att vara flamsig. 

 Amelia Adamo uttalar sig vidare i Expressen:      

 - Jag förstår inte vilka de tänkt nå med de här unga pinglorna, det är i alla fall inte småbarnsmammor och 50-plussarna. Nu blir de av med 50-plussarna. De säger att det inte hade med ålder och kompetens att göra, men de har visat precis motsatsen, säger Amelia Adamo och fortsätter:

 -  Om man säger att Elisabet inte ska gå på grund av ålder, så blir det väldigt konstigt att man tar in en så mycket yngre.       

 Carolina Gynning är själv förväntansfull och skriver i sin blogg:   

 "Jag tror nog ingen av er har missat att det var stor debatt om Elisabeth Höglund de senaste dagarna, nu hoppar jag in som vikarie i en vecka. Det ska bli roligt att få jobba med tv igen, jag har verkligen saknat det. Och live tv är det bästa."

Vad tycker du om åldersrasismen? Tyck till i Damrummet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!