Filmrecension: Precious

Den omtalade rullen där Mariah Carey droppar all fåfänga och klär sig i säck och aska, imponerar inte på vår recensent. Askungen i ghettot är som ett kanal5-program om tjockisar, enligt Samuel Mesterton.

Inte undra på att alla pratar om ”Precious”. Den är som Kanal 5-programmen om tjockisar. Man gillar att titta, men skäms för att man ­gillar det. Har samma charm som en freakshow. Om en överviktig 16-åring som misshandlas av mamma och våldtas av pappa medan hon försöker fly via ­alternativt skolprogram, lett av ­änglalik lärarinna. 

Billig ­spänning, inget djup – den är som vilken ”Saw”-rulle som helst; lever mer på vårt begär efter vidrigheter än bra berättande. I scen efter scen försöker den toppa sig själv i mardröm­scenarier. Barnmisshandel, ­fattigdom, ­våldtäkt, incest, ­tonårsgraviditet, rasism, fetma, analfabetism, aids och Down´s syndrom fint hopslaget i Oscarvänligt paket. En Askungen i ghettot.

Premiär 29 januari

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!