Filmrecension: Katinkas kalas

Om du jobbar i mediasvängen är igenkänningsfaktorn i filmen Katinkas kalas nästan otäckt hög. Yohanna Idhas förmänskligande av ”Stureplans-blondinen” har alla förutsättningar att bli en klassiker.

Fantastisk titel, fantastisk film. Dagens moderna 30-åringar åker under lupp, bor du i storstan och jobbar i mediasvängen är igenkänningsfaktorn högt uppe i skyn. 

Katinka firar traditionsenligt födelsedagen på pittoreska lantstället med närmsta vännerna, när en objuden gäst dyker upp, programledartjejen Linda. 

Filmen är något helt nytt, men ändå bunden till svensk lite mer ambitiös film. Som om Ingmar Bergman återuppstod och tog punggrepp på medieeliten, ungefär. Kultursnobben, en hittills fredad grupp, kläs äntligen av. 

Yohanna Idhas förmänskligande av ”Stureplans-blondinen” har alla förutsättningar att bli en klassiker. Jag önskar det här var första delen i en väldigt lång tv-serie.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!