Erik Haag och Lotta Lundgren med ny serie i SVT

Erik Haag och Lotta Lundgren är tillbaka i SVT, med serien ”Bandet och jag” som visas under våren 2019. Tillammans med Kakan Hermansson och Olof Wretling ska de skildra svensk musikhistoria.

Lagom till att våren återigen blommar så gör Erik Haag och Lotta Lundgren comeback i tv-rutan. Den här gång ska duon skildra 20 år av svensk musikhistoria. Från 1970 till 1990.

Med Kakan och Olof Wretling

Programmet spelas in tillsammans med Kakan Hermansson och Olof Wretling som man senast såg ackompanjera duon i miniserien “Bye bye Sverige” där Erik och Lotta gestaltade den svenska emigrationen till Amerika.

Berättandet sker genom att kvartetten bildar den fiktiva popgruppen L.E.K.O som tar sina första, stapplande steg på 1970-talet. De slår sedan igenom med buller och bång när de vinner Melodifestivalen och bryter ny mark under 80-talets synthera.

"Lånat vissa drag från Abba"

Avslutningsvis så splittras bandet – och vardera medlem satsar på sin solokarriär. Ett öde inte vitt skilt från ett visst Abba.

– Någonting ska man ju betrakta den här utvecklingen genom och då tyckte vi att det var roligt att göra det genom en popgrupp, som har lånat vissa drag från Abba, sa Lotta Lundgren till TT.

Serien kommer delas upp i fyra avsnitt och heter ”Bandet och jag”. Den kommer att visas på SVT under våren 2019.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!