En film att sätta tänderna i — amelia.se har sett "Twilight Eclipse"

Twilight-serien är inte bara för tonårstjejer. amelia.se har varit på förhandsvisning fått en rejäl dos romantik, spänning, otäckheter och action.

Det hela började med en dröm. Åtminstone om man ska tro författaren Stephenie Meyer. Hon säger att hon vaknade en morgon efter att ha drömt om en vampyr och en tonårstjej och efter tre månader hade hon den första boken färdig. 

”Twilight”, blev en omedelbar succé när den kom 2005, men den bara fortsatte att sälja. 2008 blev den årets mest sålda bok i USA och nu finns den utgiven på 37 språk och har sålts i över 17 miljoner exemplar.

Totalt har serien sålts i mer än 50 miljoner exemplar och fascinerat tonårstjejer i nära 50 länder.

De första två filmerna ”Twilight” och ”New Moon” blev stora publikframgångar och förväntningarna på den tredje filmen, ”Eclipse” är enorma.

Och det märktes när amelia.se var på tisdagsnattens förhandsvisning.

”Movienight” var temat hos SF som förutom att de visade filmerna även bjussade på popcorn och dricka och lottade ut Twilight goodiebags! Vi plöjde igenom alla tre Twilight-filmerna och ”Eclipse" kändes som en starkare film på många sätt än "Blue Moon"

Mer vampyrer, mer action, mer starka, hjärtslitande scener där Bella (Kristen  Stewart) ska välja mellan sin älskade vampyr Edward (Robert  Pattinson) och sin varulvsvän Jake.. åh så romantiskt, gulligt och tonårsaktigt!  För det är verkligen en tonårsfilm men därmed inte sagt att vi lite äldre tjejer inte kan uppskatta denna typ av romantiska fanatasy/reality film… Lite kär blir man. 

Biopremiär 30 juni

Det här behöver du veta om Twilight:

"Twilight"-sagan består  av fyra romaner skrivna av Stephenie Meyer - "Twilight" ("Om jag kunde drömma"), "New Moon" ("När jag hör din röst"), "Eclipse" ("Ljudet av ditt hjärta") och "Breaking Dawn" ("Så länge vi båda andas").

De handlar om 17-åriga Bella Swan som flyttar till sin pappa i den lilla staden Forks. Där träffar hon vampyren Edward och de blir förälskade. För att kunna leva tillsammans i evighet vill Bella att Edward ska göra henne till vampyr, men han vägrar.  Dessutom är varulven Jake hopplöst förälskad i Bella och gör sitt bästa för att framstå som ett bättre pojkvänsmaterial än Edward.

"Twilight" (2008), spelade in 409 miljoner dollar över hela världen. I Sverige sågs den av 200 000 personer. 

"New moon" (2009) spelade in 710 miljoner dollar. Sågs av 550 000 besökare i Sverige, men sågades av kritikerna.

”Eclips” har fått ett mycket bättre mottagande av kritikerkåren och kommer av allt att döma att bli en stor succé på de svenska biograferna

Den sista filmen i serien, "Breaking dawn" ska delas upp i två delar, varav den sista förmodligen blir i 3D.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!