Danny Saucedos gospel-version ”För kärlekens skull” är fruktansvärt mäktig

Sist ut i sista programmet för säsongen är Danny Saucedo. Han väljer att framföra en låt han för 12 år sedan spelade in till sin dåvarande flickvvän – För kärlekens skull. Och j*vlar vilken snygg och omtumlande vacker gospel-tolkning.

Danny Saucedo erkänner att han inte haft någon direkt tolkning till Ted Gärdestad tidigare, men att han efter kvällens avsnitt blivit både mer nyfiken och intresserad av Teds och Kenneths musik- och låtskatt. Och det var framför allt en låt som han fastnade för – redan för många, många år sen. Låten För kärlekens skull som är Dannys låtval för kvällen, släpptes 1980 och blev en stor hit som fortfarande lever kvar.

– Jag är så stolt över att musiken orkar överleva så här, trots att Ted inte orkade, säger Kenneth i programmet.

– Musiken kan också ge hopp och en önskan om en god tillvaro. Musiken är en tröst. Det var det Ted sa, jag skriver för att jag vill trösta mig själv.

Sedan är det dags för Danny att framföra säsongens sista tolkning i programmet. Och ska man beskriva låten – och framförandet med bara ett ord blir det ett rungande WOW!

Se Danny Saucedos tolkning av För kärlekens skull här

Vill du se mer sånt här? Gör som 27 000 andra och gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!