Foto: Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Bonde-Thilde väljer 3 böcker

Hon har charmat både kvinnor och män under säsongen av Bonde söker fru. Nu har den coola hästbonden bara två män kvar att välja på och spänningen är stor. Här väljer Thilde Höök tre böcker som beskriver hennes liv.

1. ”Konsten att läsa tankar” av Henrik Fexeus

"Hade jag inte varit hästbonde hade jag nog sysslat med psykologi. Det här är en bok som jag alltid kommer på mig själv med att citera. Mina vänner börjar tröttna på att ständigt bli kopplade till olika begrepp i boken… Den har lärt mig hur man medvetet kan styra sina relationer med andra."

2. ”Den flygande veterinären” av James Herriot

"En riktig feelgood-bok som har betytt mycket för mig och min karriär. Det handlar om en ung veterinär som tvingas dra igång en veterinärstation. Huvudpersonen vill göra något bra för djuren, det finns en god tanke bakom företaget, inte bara ett vinstintresse. Det var därför jag bestämde mig för att starta mitt företag med stallet, för att jag ville skapa ett bra hem åt hästarna."

3. ”Narnia-serien” av C S Lewis

"Jag läste böckerna när jag var tio och direkt när jag var klar började jag om igen. Jag tänker ofta på böckerna när jag har barn här på ridläger och vi är ute i skogen. Ibland är det befriande att läsa lite enklare böcker; språket är okomplicerat, handlingen är lätt att förstå och man vet direkt vad som är gott och ont. Som djurvän gillar jag att djuren har röster."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!