11 romantiska filmer att se i sommar (både nya och klassiker!)

Sugen på att se en riktigt bra romantiskt film? Här är 11 filmer från Netflix och Viaplay som passar en sommarkväll 2019!  

Emelie Lindblom Dalén

Att se en riktigt bra romantiskt film uppkrupen i soffan, och allra helst tillsammans med någon man tycker om, kan ju vara något av det mysigaste som finns! Därför har vi sammanställt elva romantiska filmer som går att streama på Netflix och Viaplay i sommar. Här finns romantiska komedier som kommer få dig att skratta och romantiska dramafilmer som inte lämnar någon oberörd.

Bästa romantiska filmerna på Netflix sommaren 2019

1. Isn't It Romantic

https://youtu.be/8ZwgoVmILQU

En romantisk komedi för dig som älskar romantiska komedier! Rebel Wilson spelar en arkitekt som hatar romantik. En dag slår hon i huvudet och vaknar upp i en annan – romantiskt förtrollad – värld där fåglarna kvittrar, allting glittrar och de romantiska klyschorna står som spön i backen. Liam Hemsworth och Adam Devine medverkar. Från 2019.

2. Notting Hill

https://youtu.be/Ig_88q9M3SU

En klassisk romantisk komedi om den blyge bokhandlaren William Thacker (Hugh Grant) som en dag får besök av den stora filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts). Ett högst omaka par som ändå inleder en romantisk relation. Ett måste bland romantiska komedier! Från 1999.

3. Irreplaceable You

https://youtu.be/LKnQVCCX8vU

Abbie (Gugu Mbatha-Raw) och Sam (Michiel Huisman) har känt varandra sedan de var barn. Inte bara det, de har varit ett par sedan dess. När Abbie får en oväntad cancerdiagnos vänds deras liv upp och ner. Hur ska han klara sig utan henne? Hon försöker hitta en ny flickvän åt honom och styra upp hans framtida liv. En film som får en att uppskatta det man har och att leva i nuet. Från 2018.

4. Crazy Stupid Love

https://youtu.be/W83iZJbVH0A

Romantiskt film som definitivt kommer få dig att skratta. När Cal (Steve Carell) får veta att hans fru (Julianne Moore) vill skiljas, får han oväntat hjälp att anpassa sig till singellivet av kvinnokarlen Jacob (Ryan Gosling). En film om äkta kärlek och att hitta den rätta. Från 2011.

5. P.S I love you

https://youtu.be/1rqqidmUmSk

Vill du se en film som troligtvis kommer röra dig till tårar? Då är det denna du letar efter! Holly (Hillary Swank) har blivit änka, men hennes man Gerry (Gerard Butler) har lämnat 10 meddelanden och uppdrag, som ska få henne att lättare börja ett nytt liv. Baserad på en bästsäljande roman. Från 2007.

6. Set it up 

https://youtu.be/X-eRc9PF3TU

Humoristisk rom-com om två stressade assistenter (Zoey Deutch och Glen Powell) som bestämmer sig för att försöka para ihop deras arbetsnarkomaner till chefer. En uppgift som inte är helt lätt, och är det ens smart att försöka styra kärleken på det sättet? Från 2018.

7. Murder Mystery 

https://youtu.be/5YEVQDr2f3Q

Jennifer Aniston och Adam Sandler spelar ett par i den här råa romantiska komedin. De blir inbjudna att följa med en rik man på hans lyxyacht och tackar ja. Ombord hör de plötsligt ett skott. Ett mord har skett, men vem är mördaren? De övriga resenärerna och besättningen tror att det är dom. Har premiär på Netflix den 14 juni.

Bästa romantiska filmerna på Viaplay sommaren 2019

8. Mamma Mia! Here We Go Again

https://youtu.be/nd4cLL_MP7M

Om du gillar musik, och då framförallt gamla goa ABBA-hits, så är detta filmen för dig. I Mamma Mia - here we go again får vi återigen följa med till den lilla grekiska ön Kalokairi. Hur hamnade Sophies mamma där från början? Vi får följa med på en musikalisk tillbakablick som heter duga. 

9. Book club

https://youtu.be/LDxgPIsv6sY

Damernas bokklubb, bestående av bland andra Diane Keaton och Jane Fonda börjar läsa boken 50 shades of grey. Vem visste att en bok skulle påverka så mycket av övriga livet? En feelgoodfilm om att aldrig ge upp och om att våga börja om. Har premiär på Viaplay den 21 juni.

10. Juliet, Naked

https://youtu.be/JmrQsARMThY

Filmen handlar om Annie vars pojkvän Duncan är besatt av en artist som ingen har hört någonting ifrån på 25 år. Duncan driver en hyllnings-fansajt och kan varje låt och varje detalj om artistens liv. En dag får plötsligt Annie kontakt med den riktiga artisten... Rolig och tankeväckande romantisk film som bygger på en roman av Nick Hornby. Premiär den 12 juni.

11. Mångalen

https://youtu.be/M01_2CKL6PU

Romantisk klassiker från 1987. Cher och Nicolas Cage spelar huvudrollerna i detta italienska New York-drama. Änkan Loretta säger ja till ett frieri från Johnny ... men faller snart för hans bror Ronny. Finns att se på Viaplay från och med 12 juni.