Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Är du kort? Nya regler ger dig förtur på konserter

Är du kort i rocken – tycker om att gå på konserter, men hatar att inte kunna se något? Nu slipper du det problemet. Från den första maj så kommer nämligen din längd avgöra var i arenan du kommer stå eller sitta.

Pearl Åkesson

Det är eventbolaget Live Sweden AB och Arenas Sweden som tillsammans har suttit ner och tagit fram de nya reglerna efter att de fått in alldeles för många klagomål de senaste åren från konsertbesökare runt om i landet.

– 2016 år kommer bli ett riktigt starkt konsertår med artister som Håkan Hellström, Veronica Maggio, Bruce Springsteen, Rihanna och Beyoncé för att nämna några, som kommer uppträda på några av våra absolut största arenor, säger Jennie Williamsson, VD för Live Sweden AB, och fortsätter:

– Tyvärr är det så att vi tidigare år fått väldigt mycket klagomål från personer som blivit undanskuffade eller helt enkelt hamnat bakom någon mycket längre person och därmed blivit besviken för att han eller hon betalat dyra pengar och sedan inte sett någonting. Därför har vi sedan slutet av 2015 spanat på hur vi ska kunna ge våra besökare en bättre konsertupplevelse, och då kom en i vårt team på att vi kunde bygga upp ett nytt system utifrån besökarna och hur långa de är.

Foto: S¿REN ANDERSSON

Foto: Pressbild

Beslutet träder i kraft den första maj och har du köpt din biljett innan det satta datumet så kommer du att få mejl med vidare information – om var du kommer placeras för att få bästa möjliga sikt. Köper du dina konsertbiljetter efter första maj kommer du få knappa in din längd i ett formulär och därefter väljer systemet automatiskt ut bästa möjliga plats åt dig. Detta försvårar också andrahandsmarknaden, något som Jennie Williamsson menar är en del i planen.

– Att ge våra gäster de absolut bästa platserna är väldigt viktigt för oss, det är de som gör att vi kan fortsätta boka in stora artister till våra arenor runt om i landet. Men visst fanns det också en tanke att försvåra och sänka andrahandsmarknaden som vi har haft ett stort problem med under de senaste åren.

Williamsson berättar att efter de nya reglerna träder i kraft så kommer det bli mer eller mindre omöjligt att sälja vidare biljetter på andrahandsmarknaden eftersom längden man tryckte in när man köpte upp biljetterna – troligtvis inte kommer stämma överens med den nya köparens längd.

– Vi hoppas att de nya reglerna gör att vi får fler nöjda besökare och att folk har en chans att få biljetter till sin favoritartist utan att betala hutlösa summor till andrahandsföretag.

Foto: Fotograf Jorma Valkonen/ JV Bild

Foto: Jorma Valkonen

Gällande det nya beslutet så finns det andra frågor som varit otydliga fram tills nu, exempelvis hur man gör om ens partner är länge eller kortare än en själv. På det svarar Jennie Williamsson att det kommer finnas vissa sektioner där de med olika längd kommer få stå eller sitta – men då kan man heller inte klaga efter konserten att man inte såg något.

– Väljer man själv att boka den här sektionen så kan det ju hända att man inte ser något. Men ser man inte så finns det förhoppningsvis andra förstående sällskap som också befinner sig i samma sektion, som kan flytta sig lite för att även din upplevelse ska bli den bästa, säger Williamsson och tillägger:

– Vi vet att våra besökare är några av de vänligaste i världen så vi tror verkligen det här beslutet bara kan göra gott.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

LÄS MER:

Här gör Laleh succé i American Idol – snacka om gåshudsvarning

Christinas medverkan i talangshowen får alla att tappa hakan – missa inte det här fantastiska klippet!

Här rockar tanten loss till Beatles – försök att inte le när du ser det här klippet