amelias guide till Pridefestivalen

Nu börjar Stockholms viktigaste och mest färgstarka sommarvecka! Vi har listat fem höjdpunkter som du inte ska missa under Pride-festivalen.

Guide till Pride

Agnes premiärspelar 

4 augusti, Parkscenen

En av Sveriges mest lysande popstjärnor, både här hemma och ute i världen, har valt att göra sin enda spelning i sommar på just Pride. Agnes, som inte spelat på hemmaplan på flera år, är en självklar queer-favorit och har lovat att bjuda på sina största hits, som Release me och Don’t go breaking my heart som hon framförde för första gången på Mr. Gay 2011. Det kommer även bjudas på smakprov från fjärde och senaste skivan, One last time.

­– Jag är otroligt peppad över att få spela på Stockholm Pride. Det var längesen jag spelade på hemmaplan och det känns riktigt kul att få göra det första giget inför en publik som supportar mig så himla mycket, säger Agnes på Prides hemsida.

Storslagen schlager

2 augusti, Pride Park

Fyll picnic-korgen till bredden och slå dig ner i gräset. Eller snöra på dig dansskorna och sprätt runt framför scen. Hur som helst så ska du inte missa Prides mest besökta event – schlagerpopkvällen! I år gästas den av allt från Sveriges 12-poängare i Eurovision, cypriotiska Ivi Adamou, till Sean Banan och Amy Diamond. Värd för kvällen är skådespelaren och artisten Robert Fux. Schlagerpop ’til you drop!

Samtal om transsexualitet

3 augusti, Pride House

En av världens första transsexuella parlamentsledamöter Anna Grodzka kommer till Pride för att prata om det Sverige som hon under sin barn- och ungdomsår trodde var ett land där ingen någonsin diskriminerades. Men det Sverige som funnits i hennes drömmar visade sig ha en omodern lagstiftning för HBTQ-personer, bland annat i frågan om tvångssterilisering för transsexuella. Om detta, och om varför hon valde att kandidera till Polens parlament, kommer hon berätta om för publiken på Pride.

Pridelåten på Paradgalan

4 augusti, Pride Park

Om Pride är homosexuellas julafton så skulle Lena Philipsson kunna vara jultomten. I år har hennes nya låt, Du följer väl med, remixats och gjorts till festivalens officiella låt. Nytt för i år är att låten förärats med en egen dans framtagen av Balettakademin. Genom en instruktionsvideo på nätet, flyers, bilder och workshops ska dansen läras ut och spridas under Pride-veckan. Lagom till Paraden förväntas de enkla stegen kunna göras i sömnen! Lena Philipsson kommer framföra låten, och fler av sina hits, på Paradgalan.

Whitney Houston-hyllning

3 augusti, Pride Park 19.00

Den nyligen bortgångna megastjärnan och gayikonen ska under Pride hyllas med dunder och brak. I En afton med Whitney Houston kommer bland annat Shirley Clamp, Vanessa Falk, Pauline och Big Fox framföra oförglömliga låtar som I will always love you, I wanna dance with somebody och How will I know. Föreställningen har producerats av Gudrun Hauksdottir som tidigare bjudit Pridepubliken på aftnar med Dolly Parton, Dusty Springfield och Michael Jackson.

Stockholm Pride är öppet för alla och pågår mellan 31 juli och 4 augusti och erbjuder massvis av aktiviteter, föreställningar och föreläsningar varje dag.

För mer information besök
stockholmpride.org

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!