Ainbuskstjärnan Josefin Nilsson död

Ainbusk-sångerskan Josefin Nilsson har dött. Det skriver Thomas Sundström vid Länsteatern på Gotland på deras Facebook-sida.

Det var under måndagen vi nåddes av nyheten att 

Josefin Nilsson, tidigare sångerska i Ainbusk och känd för sin roll i Adam & Eva, har avlidit. Länsteatern på Gotland meddelade detta på sin Facebook-sida och tidigt började kondoleanser strömma in efter det väldigt ledsamma beskedet.

Josefin Nilsson föddes 1969 och är en av Sveriges mest folkkära artister. De flesta känner troligtvis mest igen henne från gruppen Ainbusk, en kvartett som bildades 1983 där hon och hennes syster var två av medlemmarna. Ainbusk senaste studioalbum kom ut för åtta år sedan som var en ny version av samlingsskivan "En samling" från 2003.

År 1991 släppte gruppen låten "Älska mig", som fortfarande är en av deras mest kända låtar, skriven av Josefins syster Marie Nilsson-Lind och tonsatt av Benny Andersson.

Två år senare gav hon ut soloskivan "Shapes", även där var Benny Andersson med på ett hörn. Den här gången som textförfattare. Hon gjorde också rollen som Svetlana i musikalen "Chess" på svenska, skriven av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

År 1997 gjorde Josefin Nilsson den kvinnliga huvudrollen i filmen "Adam & Eva", i regi av Måns Herngren och Hannes Holm. Där spelade hon mot Björn Kjellman. Tre år senare medverkade hon i filmen "Det blir aldrig som man tänkt sig", även den regisserad av samma duo.

Josefin Nilsson avled i sitt hem

I minnestexten från Länsteatern på Gotland, signerat Thomas Sundström kan man läsa:

"Josefin Nilsson, en av de modigaste, vackraste och mest sårbara artisterna har lämnat oss.

Hon somnade idag in i sitt hem. Familjen är samlad och vi på teatern har nåtts av det ofattbara budet."

"I himlen sjunger nu en ny röst, hög och klar. Befriad från kroppslig smärta och själslig trötthet.

Men på jorden har vi mist en ängel."

På Facebook strömmar kommentarerna in. Här är ett axplock av alla hälsningar till Ainbusk-stjärnan Josefin Nilsson.

"Så sorgligt !! första tanken var att det får inte vara sant ........ RIP Josefin och mina tankar är hos hennes släkt och vänner idag."

"Så sorgligt. Kommer att sakna denna begåvade kvinna så mycket. Tankarna är hos hennes närmaste. RIP."

"Ofattbart! Alltför plötsligt, alltför tidigt... Vila i frid."

"Världens bästa och älskade Josefin, oändligt begåvad, och kärleksfull. Mer girlpower är svårt att uppbringa. Charm och begåvning i sin bästa form. Sov gott!"

"Ååååh fina sårbara människa Josefin. Det värker i bröstet. Tänker på sången "Min Gud" som du sjöng så innerligt. Du fattas oss   ??  kärlek till alla nära som älskade dig. ??"

Lyssna och njut av hennes sång till "Älska mig" här under.

Josefin Nilsson blev 46 år gammal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!