Varken Måns eller Darin vann Idol. Men folkkära blev de verkligen. Se deras underbara auditions.
Varken Måns eller Darin vann Idol. Men folkkära blev de verkligen. Se deras underbara auditions.

9 folkkära artister från Idol – här är deras allra första audition (nostalgi!)

Vi har fått många grymma artister från Idol genom tiderna, men minns ni hur de alla började? Här har vi letat upp våra favoriters allra första audition. Enjoy!

På måndagen den 17 augusti dog Idol igång med ännu en ny säsong, och det är därmed dags för alla spännande och roliga auditions. Men minns ni hur det såg ut när våra folkkära artister sjöng upp för första gången en gång i tiden? Här är en walk down memory lane...

Daniel Lindström

Här är han. Sveriges allra första Idolvinnare Daniel Lindström. Och hans allra första audition från 2004. 

Darin

Älskade älskade Darin. Han var med i den allra första säsongen av Idol i Sverige men kom bara tvåa. Men vad gör det? Han har ju funnits med i våra hjärtan och på Sveriges musikscen sen dess ändå. 

Agnes 

Agnes Carlsson, vinnaren av Idol 2005, och har bland annat sjungit på kronprinsessans Victorias bröllop. Det ni! Men hur började allt? Jo, med denna audition:

Måns Zelmerlöw

Även om Måns Zelmerlöw bara kom på femteplats i Idol säsong 2005, så blev detta ändå en rejäl språngbräda för hans stora musikkarriär. 10 år senare vann han ju till och med hela Eurovision Song Contest. Heja Måns! Här är hans första Idol-audition. 

Marie Picasso

Marie Picasso, känd från Big Brother 2002, gick in på en Idol-audition 2007, briljerade och tog sen hem hela skiten. Imponerande. Ingen kan säga att denna kvinna inte kan sjunga!

Danny Saucedo

Danny medverkade i Idol 2006 och kom då på en sjätte plats. Men det gjorde egentligen ingenting då Dannys musikkarriär har gått riktigt bra sedan dess. Gruppen E.M.D, Melodifestivalen och Så mycket bättre är bara några av de projekt han tagit sig an. Här sjunger han låten I swear inför juryn i hans första audition i Idol.

Amanda Fondell

Idolvinnaren från 2011, Amanda Fondell, imponerade på sin första audition med hennes speciella, hesa och vackra röst. Men trots det tvekade juryn på om de skulle ge henne en guldbiljett. Något de förmodligen inte ångrar idag! Här är hennes första audition till Idol med låten Merci

Kevin Walker

Kevin Walker. Fotbollsproffset som ville bli popartist. Trots att juryns tvekade på om det skulle gå att kombinera artisteri med en fotbollskarriär i GIF Sundsvall fick Kevin en guldbiljett. När Laila säger under audition ”Du får börja spela fotboll i Stockholm istället” förstod hon inte då hur rätt hon hade. Kevin vann Idol 2013, och spelar idag för Stockholmslaget Djurgården. 

Lisa Ajax

Lisa Ajax, vinnaren av Idol 2014, hade länge tävlat i musik innan hon sökte till Idol som 15-åring. Och det gav verkligen utdelning. Efter hennes första audition i Idol säger Laila bland annat. ”Det här är vinnaren i Idol. I'm sorry, It's over”. 

Aktuellt just nu