Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Netflix

5 saker du måste veta om Netflix-succén You (då kommer säsong 2!)

Vinterns stora snackis på Netflix är helt klart You! Nu är det klart att serien, med stalkern Joe Goldberg i spetsen får en säsong 2. Här är allt vi vet om den nya säsongen - både skådespelare och releasedatum.

You

 handlar om den "vanliga" killen Joe Goldberg, som arbetar i en bokaffär i New York och en dag kommer den vackra Beck in. Tjejen som direkt fångar hans intresse och hjärta. Därefter gör serien en obehaglig tvist, då Joe direkt börjar luska fram allt han kan hitta om Beck, börjar smyga utanför hennes lägenhet och kartlägga hela hennes liv.

Frågan är hur långt han är villig att gå för att göra Beck till sin kärlek?

Här är 5 saker du måste veta om den psykologiska thriller-serien You:

1. Serien är baserad på boken You från 2004, skriven av Caroline Kepnes.

2. You beskrivs som både beroendeframkallade och väldigt läskig.

3. Stalkern Joe är manipulativ, farlig och inkräktande, och tv-serien väcker intressanta diskussioner om vad som är "vanlig" nyfikenhet för en ny partner och när det blir ett farligt och kriminellt beteende.

Penn Badgley gör rollen som stalkern Joe i Netflix "You". Foto: Netflix

4. Tittaren får ta del av allt som händer utifrån Joes perspektiv, och får en chans att förstå hur han tänker och agerar som han gör. Med det sagt, så är han en galen psykopat.

5. Trots att karaktären Joe visar upp flera läskiga sidor och beteenden fylls sociala medier ändå av unga tjejer som skriver att de tycker om karaktären och är kära i honom. Något som Penn Bladgley själv har ifrågasatt. Det känns inte så 2019 att romantisera stalkning som ett sätt att uppvakta någon på.

Kommer det en säsong två av You?

Ja. Skådespelaren Penn Badgley (mest känd från tv-serien Gossip Girl där han spelade Dan Humphrey) har bekräftat att han kommer fortsätta sin roll som den obehaglige Joe.

När kommer säsong två av You?

Något exakt premiärdatum är inte kommunicerat. Men det 15 februari uppdaterade produktionsteamet på Instagram att inspelningarna var i full gång:

https://www.instagram.com/p/Bt6wsvJBC5c/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

 

Vad vet vi om säsong två av Netflix-serien You?

Säsong två är baserad på författaren Caroline Kepnes andra bok i serien: Hidden Bodies.

Joe kommer flytta från New York till Los Angeles.

Vi kommer få se såväl Joe som Candace även i säsong två.

En ny huvudkaraktär gör entré! Victoria Pedretti från The Haunting of Hill House spelar den blivande kocken Love Quinn, Joes nya kärleksintresse.

Enligt seriens Sera Gamble är Love från Los Angeles och väldigt konstnärlig som person: "Jag skulle säga att Love är en person som han bara kunde ha träffat efter det som hände mellan honom och Beck".

https://www.youtube.com/watch?v=cKOhno0IMpA