The fall och Black Mirror är två tv-serier du bara inte får missa.
The fall och Black Mirror är två tv-serier du bara inte får missa.

7 bästa tv-serierna någonsin – här är redaktionens favoriter

Seriemördare, dystopisk framtid och singelliv vid 30+. Här är de sju tv-serier som förgyllt amelia-redaktionens liv allra mest!

Letar du efter bra tips på tv-serier att streama? Då bör du ta en titt på den här listan för inspiration. Vi på redaktionen har nämligen svarat på den heliga frågan: Vilken är den bästa tv-serie du någonsin sett?

The Fall

– The Fall (Netflix) om tvåbarnspappan Paul Spector som lever ett hemligt liv som seriemördare i Belfast. Det här är en serie från 2013, men tyvärr har alldeles för många missat den. Gillar man krimserier är de här överlägset bäst. Och Gillian Anderson (som många kommer ihåg som Dana Scully från Arkiv X) spelar agenten Stella Gibson helt fullkomligt fenomenalt. Serien är riktigt mörk och spännande – varning för bortbitna naglar och nattskräck på köpet.
/Maria Sognefors, chefredaktör och ansvarig utgivare

 

Black mirror

– Tänk dig en serie, där varje avsnitt är helt skilda från varandra, och där varje avsnitt visar en version av vår framtid. En framtid som vi mycket väl skulle kunna hamna i snart. Den här serien är smart, riktigt smart. Mycket handlar givetvis om hur vår teknologi tar över och hur vi människor påverkas av det. Hur vi uppfinner saker som ska hjälpa oss, men som orsakar mycket lidande. Ibland självförstörelse. Men det finns också avsnitt där teknologin hjälper oss. Gör att vi kan leva för alltid, uppkopplade i en virtuell värld. Tänkvärt är det alltid. Otroligt välgjort. Intellektuellt. Jag kan bara klappa händerna åt denna serie (som finns i fem hela säsonger!) och hoppas på ytterligare en säsong. För kan någon snälla säga att det kommer väl ännu en till säsong? Finns att streama på Netflix.
/Linda Nestor, webbredaktör

 

Fleabag

– Jag behövde bara se första scenen och jag var fast. Tänk att bottenlöst självhat och svart humor skulle vara min piece of cake (ingen överraskning, really). Jag RELATERAR med huvudpersonen Fleabag, som kämpar sig genom 30-någonting-livet som singel, med trauman i bagaget, en instabil familj och som använder sex som plåster på alla såren. Det funkar! Det är skönt! Varför inte? Phoebe Waller-Bridge, som skapat serien och spelar huvudrollen, är ett geni och min nya girlcrush. Det är rått, det är roligt, det är excentriskt. SE! Finns att streama på Amazon prime.
/Elin Börjesson, redaktionssekreterare

 

The affair, HBO

Att försöka tolka en situation ur den andras perspektiv är alltid intressant. Det har skaparna bakom otrohetsdramat The Affair verkligen lyckats med. Varje avsnitt berättas ur två olika perspektiv, ofta ett manligt och ett kvinnligt. Att Dominic West spelar karaktären Noah Solloway gör det inte direkt mindre tittvänligt... Alla fem säsonger finns på HBO.
/Hanna Nyström, innehållschef

 

The Americans 

– The Americans handlar om två ryska KGB-agenter som lever under cover i en amerikansk förort till Washington D.C. Paret Elizabeth (Keri Russell) och Philip (Matthew Rhys) blir med tiden kära i varandra på riktigt, och deras fejkförhållande övergår i ett djupt dysfunktionellt familjeliv med två barn. De lever som helylleamerikaner. Samtidigt utför de uppdrag åt KGB, infiltrerar företag och värvar spioner. Det är sjukt spännande! Och Keri Russells förklädnader är i en klass för sig. OBS: Håll ut de första avsnitten! Sedan tar serien fart, då finns det ingen återvändo. Finns på Netflix.
/Åsa Brolin, reportagechef

 

Outlander

Baserad på bokserien med samma namn av Diana Gabaldon. Har män i kilt någonsin varit hetare? Svar nej! Ett spännande, historiskt drama där man får följa sjuksköterskan Claire Randall senare Fraser (Caitriona Balfe) strax efter andra världskrigets slut när hon mystiskt förs genom tiden och hamnar i 1700-talets skotska högland. Där möter hon Jamie Fraser (Sam Heughan) som hon tvingas gifta sig med av ren nödvändighet men som sedan utvecklar sig till en passionerad kärleksrelation. Men hur lätt är det för en frispråkig kvinna med skinn på näsan som tydligen också kan se in i framtiden att överleva i den råa tid hon hamnat i? Det är inte bara en fantastisk historia som får mig att gilla denna serie utan kostymen är helt makalöst bra gjord! Finns att streama på Netflix.
/Lina Johansson, moderedaktör

 

Gift vid första ögonkastet

Foto: svt

– Gift vid första ögonkastet (SVT Play). Det är något särskilt med det absurda experimentet korsat med det väldigt vanliga och vardagliga. Man lär känna personerna på djupet, vilket är intressant. Nummer två är Bonde söker fru (TV4 Play), men i år har jag tyvärr inte sett ett enda avsnitt.
/Karin Nordin, skönhets- och hälsoredaktör

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!