7 anledningar till att Sanna Nielsen kommer äga "Allsång på Skansen"

Sanna Nielsen har stått i rampljuset i 20 års tid. Jo, det är faktiskt sant. Allting började 1996 när hon 11 år gammal slog igenom med låten ”Till en fågel”. Sedan dess har vi fått följa hennes musikaliska resa – men också starten på hennes programledarkarriär. I år tar hon klivet upp på Allsångsscenen, men inte som artist utan som programledare. Här är sju anledningar till att hon kommer göra ett grymt jobb!

1. För att Sanna Nielsen själv ”startade sin karriär” i tv-programmet ”Allsång på Skansen”

Foto: Faksimil/SVT

Året var 1996 och Sanna uppträdde på ”Allsång på Skansen”, som då leddes av Lasse Berghagen. Inte kunde hon ana då att hon 20 år senare själv skulle programleda tv-succén.

2. Hon har scenvana som ingen annan

Genom åren har Sanna Nielsen uppträtt på fler ställen än vad som går att räkna på handens fem fingrar (inte den andra handen heller för den delen). Hon har inte bara synts i flera av Sveriges största tv-program utan också blivit en stor favorit i gayvärlden. Inte alls så konstigt, hon är en riktig powerkvinna både på och utanför scenen.

3. Hon kan skådespela (!)

Under Melodifestivalen 2015 visade Sanna att hon inte bara har en fantastisk sångröst och scennärvaro när hon programledde showen tillsammans med Robin Paulsson – hon kan även skådespela. Hur rolig är inte den här sketchen?! ??

4. Hon kan bjuda på sig själv

Det här är kanske hennes bästa musikvideo (okej ”Empty room” och ”Undo” är inte så dåliga de heller...). De sålde nästan in Åkarp så pass bra att man ville ta Pågatåget dit bara för att... ja se vad the fuss was about.

5. Hon är mänsklig (och full av värme)

Under ”Melodifestivalens” repetitioner 2015 slog Sanna en dansare – rakt över ansiktet. Det var självklart inte meningen och när musiken tonats ur bad hon om förlåtelse och gav honom en stor kram. Sannas hjärta är stort. Inga divalater här inte :)

6. Hon får oss att känna

Varje ord som kommer ur Sannas mun när hon sjunger får oss att känna mer än vi trodde var möjligt. Rätt häftigt att kunna beröra så mycket med sin sång!

7. Hon är otroligt folkkär

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Även om Sanna är en väldigt privat person så känns det ändå som att man känner henne. Kanske är det hennes ödmjuka sätt, hennes glädje och hennes vad kan vi kalla det... ”att vara precis som du och jag”. Är det just det som kallas för folkkär? Vi tror nästan det.

Sannas jobb på ”Allsång på Skansen” kommer verkligen passa henne som handen i handsken. Lycka till, det här kommer du greja galant!

Kan du inte få nog av vår nya allsångsledare? Läs den här intervjun med Sanna Nielsen på vår systersajt Damernas Värld!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!