11 anledningar till att vi (och hela världen!) ÄLSKAR Alicia Vikander

Natten mellan söndag och måndag har Alicia Vikander chansen att vinna världens största filmpris – en Oscar. Hon är den första svenska kvinnan sedan 1989 att bli nominerad och vi håller förstås alla tummar och tår för att hon ska vinna. Hon är ju faktiskt bäst. Här är varför:

1. Hon var redan som åttaåring med i "Småstjärnorna" och ägde scenen.

 

2. När hon sökte in till olika teaterskolor fick hon nej FEM gånger, men lät inte det stoppa henne.

3. Förutom att hon är grym på skådespeleri är hon också en jäkel på dans. Hon har nämligen gått på Kungliga Svenska balettskolan i Stockholm. 4. När Alicia Vikander medverkade i den stora amerikanska talkshowen "The Tonight Show starring Jimmy Kimmel" sjöng hon på svenska och lyckades få Will Ferrell att haka på:

5. Och inte nog med det. Hon firar också midsommar med Jimmy Kimmel, dansar små grodorna och tar en snaps!6. Hon lyser som en stjärna på alla röda mattor, vad hon än har på sig. 7. Hon bär upp kläder från 1700 - och 1800-talet som ingen annan. Här i filmerna "Ana Karenina" och "A royal affair":

8. Till och med när hon spelar robot får hon det att verka som att hon aldrig har gjort något annat.9. Bara fyra år efter att hon gjorde sin första film vann Alicia Vikander en Guldbagge för sin insats i "Till det som är vackert". 

10. Hon vann också Critics Choise Award 2016 för bästa kvinnliga biroll, efter sin insats i filmen "The Danish girl".

11. Det är också den filmen hon nu är Oscarsnominerad för. Heja Alicia! Du är bäst!

Oscarsgalan går av stapeln natten mellan söndag den 28 februari och måndagen därpå. Galan kommer att sändas på Aftonbladet TV.

Glöm inte att även den svenska filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" är nominerad i katergorin "Bästa smink".

Och om du bestämmer dig för att stanna uppe hela natten och se den stjärnspäckade galan så råder vi dig att läsa hur du vaknar och blir pigg på bara 90 sekunder!

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Läs också:

Fick nej av teaterskolor – nu är Alicia Vikander nominerad till en Oscar

13 bevis på att Grey's Anatomy är världens bästa serie

12 bevis på att The Holiday är världens bästa film

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!