Se Jonas version av "When a man loves a woman" som gör succé på nätet (vilken pipa!)

Producenten Jonas Liberg i Borås skulle sjunga upp i studion och bestämde sig för att filma sin version av "When a man loves a woman". Det var närmare ett år sedan. De senaste dagarna har klippet fått enorm spridning på Facebook och Jonas har till och med blivit uppringd av någon som uppgav sig för att ringa från "Idol". Det är inte så svårt att förstå – hans pipa går inte av för hackor!

Det var förra hösten som Jonas Liberg satt i studion i Borås och väntade på en artist som var sen. Eftersom Jonas skulle lägga körsång på artistens låt bestämde han sig för att sjunga upp så länge.

Han satte igång videokameran på mobilen och brände av "When a man loves a woman". Därefter laddade han upp klippet på Youtube och tänkte inte så mycket mer på det. Tills någon som uppgav sig för att jobba med "Idol" i Tv4 hörde av sig.

– Jag är fortfarande övertygad om att det är nåt skämt. I lördags morse ringde någon som hade sett klippet och sa att de ville komma och filma mig. Jag fattade ingenting. Men jag jobbar ju med artister och säger ibland till dem att vänta med "Idol" så jag kan ju inte vara med själv. Jag sa blankt nej, säger Jonas Liberg till amelia.se.

Svaret från personen i luren blev "Synd, för du sjunger jävligt bra". Men det fick inte Jonas att ändra sig.

– Jag är 49 år och jag vet att juryn inte letar efter mig liksom. De letar efter en 16-årig ny Lisa Ajax eller Darin.

Efter samtalet lade Jonas upp klippet på sin privata Facebook och skrev:

"Någon har roat sig med att anmäla mig till 'Idol' med det här klippet. Dom ringde nu och ville filma men jag tackade självklart nej! ......känns som att man är aningen lite för gammal"

Men folk verkar inte alls tycka att Jonas Liberg är för gammal för "Idol", för i skrivande stund har inlägget med videon fått närmare 2000 delningar och över 9000 gilla-markeringar.

– Det blev som en löpeld och har fått hur många kommentarer som helst. Nu har det fått ungefär 70 000 visningar på Youtube. Det är mer än vi har fått av vissa av våra artisters musikvideor. Jag blir varm i hela själen av alla kommentarer.

Både Jonas mamma och flera av dem som har kommenterat inlägget har propsat för att Jonas visst skulle platsa i "Idol", och efter all respons verkar han ha tänkt om. I alla fall lite grann.

– Jag ångrar mig lite för man kan ju aldrig veta. Men jag skulle ju inte vara med för att bli popstjärna, utan jag skulle väl fylla någon funktion. Jag vet ju att de säkert letar efter någon i min kategori.

Trots det känner sig Jonas ändå tveksam till om det verkligen var Tv4 som ringde, han minns nämligen inte namnet på den som ringde och säger sig ha "sluga vänner" som har skojat med honom förr.

För att bringa klarhet i telefonmysteriet har amelia.se kollat upp saken med Anders Edholm, pressinformatör på Tv4:

– Ingen på "Idol"-redaktionen säger sig ha varit i kontakt med Jonas, så att vi skulle ha jagat honom är nog på skoj. Men han verkar vara fantastiskt duktig och borde verkligen söka nästa år.

Där ser du, Jonas! Se klippet och hör hans grymma sångröst här:

https://youtu.be/cCdaYi5gIZM?width=640&height=360&frameborder=0

Vill du se mer sånt här? Gör som 25 000 andra och gilla amelia på Facebook!

Du kommer också att vilja se:

19-årige Christian sjunger om sin döde bror – se hans gripande audition här

Här avbryter juryn Rebekahs sång – det som händer sen rör alla till tårar

Beyoncé och maken Jay Z:s version av Alphavilles ”Forever young” ger oss gåshud (det här är så bra!)