12 saker att se fram emot inför nästa resa till Gekås i Ullared

Peppen inför en resa till Ullared liknar ingenting annat (det kan alla vi Gekås-fans skriva under på). Umgänget, roadtrippen och framför allt FYNDEN - här är sakerna du har att se fram emot!

Vare sig årets Ullareds-tripp närmar sig med stormsteg eller du nyligen besökte varuhuset finns alltid ett skäl att planera ett nytt besök. Här listar vi 12 saker du kan se fram emot inför din nästa resa till shoppingmeckat Gekås.

1. Skriva inköpslista + checka Ullaredsbloggen

Det är inte bara besöket i sig som är en del av resan till Gekås i Ullared. Uppladdningen inför den är också en viktig del av upplevelsen! Att sitta och scrolla bland varorna på Ullareds blogg (obs, "fynden finns idag men kanske inte imorgon", är bloggens slogan och stämmer dessvärre) och att skriva inköpslista gör längtan ännu större.

2. Umgås med tjejgänget

Visst kan det vara mysigt att shoppa ihop med sin partner. Men låt oss vara ärliga, de flesta partners (av det manliga könet..) tröttnar efter en timme eller slår sig ner på en stol i väntan. Ullared gör sig bäst ihop med en väninnan, syrran, din mamma eller tjejgänget. Perfekt att ha lite tjejhäng och samtidigt fynda!

Att samla ihop tjejgänget eller kvalitetshänga med bästa väninnan är en del av Gekås tjusning.

3. Roadtrippen

Som sagt resan i sig är en del av upplevelsen. Den genomsnittliga kunden på Gekås åker 46 mil för att ta sig till och från varuhuset (!). Vilket innebär ett antal timmar i bil eller buss, vilket i sin tur innebär umgänge, medhavd fika och gemensam uppladdning inför shoppingen!

4. Den obligatoriska donuten

Efter några timmar i bilen behövs givetvis lite energi! För många av oss Ullareds-veteraner har det blivit lite av en tradition att besöka den härliga "munk-mannen" innan shoppingen börjar. (En nygjord donut med rinnande choklad och strössel går såklart ner även innan hemresan).

5. Att du är ett Ullareds-proffs

Du tittar sorgset på en stackars förstagångsshoppare som tar en fjuttig påse under armen i tron om att det kommer att räcka (du ser henne såklart leta febrilt efter en ledig kungvagn bara en timme senare).  Alla borde väl veta att tre blå kundkorgar inuti den stora kundvagnen är standard för ett lyckat Gekås-besök?

Att gå runt och shoppa i timmar är en sann njutning. Visste du att genomsnitts-shopparen på Gekås är i varuhuset i fem timmar?

6. Alla fynd du ska göra

Känslan av att rulla in i varuhuset med en tom kundvagn och veta att det finns ett hav av möjliga FYND framför en, som bara väntar på att upptäckas, ger alla Ullareds-fans rysningar. Du kommer att göra en hel del fynd från din inköpslista, men kanske ännu fler som du inte ens visste att du behövde.

7. Var först med det senaste

En vanlig fördom från icke (ännu) frälsta Ullareds-fans, är att varuhuset köper upp gamla lager av förra årets modeller och rear ut billigt. Men tvärtom är varuhuset väldigt säsongsbetonat och du kan hitta en hel del billiga nyheter som släpps samtidigt i andra butiker.

8. Alltid någonting på gång

Gekås i Ullared är inte bara ett shoppingparadis, det händer en hel del skoj runt i kring varuhuset. Vad sägs om Morgansloppet, kundvagnsbingo eller bröllopsmässa? Här kan du se alla evenemang på Gekås framöver.

9. Leklandet på plan 4

Okej, det kanske inte är du personligen som längtar ihjäl dig till att åka rutschkana och hoppa studsmatta. Men det är okej att erkänna att det är ganska skönt att parkera ändan för lite välbehövlig vila medan barnen leker loss. Ullared hörde vi mammors tysta böner och skapade ett lek-paradis.

Gekås har ännu ingen barnpassning, men tillsammans med en förälder får alla barn leka gratis  i varuhusets lekland.

10. Present-bunkrandet

Kanske det vi ser mest fram emot med Ullareds-resan: att bunkra upp med födelsedagspresenter och julklappar! Ullared är rena rama paradiset för föräldrar till både småbarn och tonåringar. Skönhetsprodukter, filmer, leksaker och teknikprylar, allt på samma ställe så att du slipper ränna på stan under flera tillfällen...

11. Att ALLT finns

...för visst är det kanske det bästa med hela Gekås koncept, att ALLT finns under samma tak? Kläder, mat, elektronik, hushållsgeråd, leksaker, bebisgrejor, djurprylar, spel, böcker, verktyg, utemöbler – ja allt!

12. Att packa upp hemma

Även efter besöket har du någonting att se fram emot. Nämligen att packa upp alla dina fynd! Att bo över i Ullared och visa upp fynden för vännerna på kvällen, diskutera priser och "mannekänga" i nya kläder är ju nästan det roligaste på hela resan!

LÄS OCKSÅ: 10 saker att göra med dina vänner innan semestern är slut (Ja, Ullared är en av dem)

Aktuellt just nu