Foto: Shutterstock

Så vet du att din tonåring har höstlov – 15 säkra bevis

Har din tonåring också höstlov och tillbringar dygnets alla dagar hemma? Här är 15 bevis som säkerställer att hen har lov från skolan.

1. Din tonåring verkar jet-laggad. Hen är vaken på nätterna och sover på dagarna och du undrar om det är höstlov eller om hen har börjat leva Los Angeles-tid. Under dagtid existerar det åtminstone inget dagsljus i tonåringens rum.

2. ... om du ens får gå in i rummet, det vill säga. Det är trots allt en mer välbevakad plats än Vita Huset.

Tonåringens välbevakade rum är väldigt fattigt på dagsljus under höstlovet. Foto: Shutterstock

3. Att gå in i din tonårings rum har blivit som att gå en sväng på Ikea. Du går in med tanken att du ska hämta handdukar och lite tvätt men kommer ut med koppar, skålar, skedar och saker du knappt visste existerade. Skedarna är gärna hårt fastklistrade i tillhörande skål och de klibbiga matresterna skvallrar om ett yoghurtkalas som ägde rum för cirka 82 timmar sedan...

LÄS OCKSÅ: 36 regler alla tonåringar tycks leva efter (är du tonårsförälder så vet du)

4. Att lämna en vänlig lapp hemma om en önskning att diskmaskinen ska vara tömd till du kommer hem innebär att du kommer hem till en icke-tömd diskmaskin och en tonåring med hörlurar som tydligt prioriterar Fortnite framför rena tallrikar. Fortnite går förövrigt före ungefär allt. Helt rimliga tonårsprioriteringar.

Fortnite går före allt när tonåringen har höstlov. Foto: Shutterstock

5. Att föreslå att din tonåring kanske skulle ta en liten promenad under dagen är ungefär lika rimligt som att hävda att jorden är platt (eller att det inte går att leva på mackor, en annan välkänd tonårslogik).

6. Du fascineras över antalet samtal och sms du får under dagen – en tonåring kommunicerar aldrig så mycket med dig som när hen är hemma och undrar 1) när du kommer hem 2) om det finns mer mjölk (eller valfri matvara hemma) eller 3) om hen kan få ett belopp att gå på bio för...

LÄS OCKSÅ: 33 saker du aldrig ska säga till din tonåring

7. ... när du tänker efter inser du att din arbetstid till största del går åt att svara på frågor från din tonåring. "Var har vi batterier?", "Hur sätter man på ugnen?", "Vad ska vi äta till middag?", "Hur larmar man av nu igen?". Du är som ett vandrande Google när din tonåring är ledig från skolan.

8. Kylskåpet. Som. Är. Så. Tomt. Hela. Tiden. Höstlov = matkonto för en mindre armé.

Tonåringens vattenhål är kylskåpet. Foto: Shutterstock

9. Att föreslå att du och din tonåring ska hitta på något tillsammans under höstlovet är att vara töntig. Du är töntig redan innan du har föreslagit eller frågat vad ni skulle kunna göra.

10. Frasen "men alla andra får ju" är den mest frekvent använda under höstlovet i ert hushåll.

LÄS MER: 14 skillnader före och efter att du fick en tonåring

11. Du funderar emellanåt om din tonåring i själva verket har flyttat hemifrån i smyg under höstlovet med tanke på alla övernattningar hos kompisar...

12. ... alternativt har du ytterligare två hungriga tonåringar hemma att utfordra. Tonåringen har gärna inneboende på heltid när det vankas lov.

13. När du påpekar att din tonåring verkligen borde njuta av lovet, eftersom hen kommer bli vuxen och vara tvungen att ansöka om semester för att vara ledig, möts du av en suck och ett till odefinierbart ljud som egentligen säger: "Kan du sluta vara så gammal?"

"Hur kan min mamma vara så PINSAM?!" Foto: Shutterstock

14. När du frågar om din tonåring inte har några läxor att göra under lovet möts du av en 10-talets längsta ögonrullning följt av ett bestämt NEJ.

15. Du sitter på en liten inneboende längtan om skolstart och rutiner igen. Men du vet att om du yppar den framför din tonåring är risken att hen vill bli bortadopterad på sekunden.

LÄS OCKSÅ: Så här ser din tonåring på dig – 14 saker alla föräldrar borde känna till