Ska du boka en sista minuten? Gör inte samma misstag som det här paret (haha)

Den amerikanske tandläkaren Edward Gamson hade inte tagit semester på två år. Och när han nu äntligen skulle få komma närmare solen skickades han 640 mil åt fel håll – enligt honom själv på grund av en bokningsmiss.

Paret Gamson skulle åka via London till Granada i Spanien, bland annat för att se fortet Alhambra.

"Jag har hela livet varit intresserad av muslimsk konst. Jag är dessutom av spankjudiskt ursprung så jag har alltid velat besöka Granada och Alhambra. Jag var oerhört tydlig med att jag jag ville åka till Granada i Spanien," säger Edward Gamson till brittiskaThe Independent.

Men! Det var i stället här som paret Gamson klev ut från flygplanet – på Grenada i Karibien – 640 mil ifrån deras tänkta mål.

Den elektroniska 15 000-kronorsbiljetterna ska enligt Gamson varken ha visat flightnummer eller flygtid, bara destinationen "Grenada" utan att ange något land. Misstaget upptäckte de först på planet.

Nu tänker du: "Men borde man inte märka något liiiite tidigare?" Kanske det, men det är inte första gången det här händer. Så här såg det ut i tidningen förra året:

Bildkälla

För att inte tala om (den påhittade?) klassikern där någon ville åka nattåg till Venedig (Venice) från Stockholm och i stället vaknade i Vännäs i Umeå.

Hur som helst: Paret Gamson blev fast på paradisön i flera dagar och nu stämmer de flygbolaget British Airways på 228 000 kronor.

Ännu en anlednig att boka sin resa på internet i stället för på telefon, kanske? ;)

Aktuellt just nu