Så vet du att du är över 40 när du firar nyår – 10 säkra tecken

Det är vissa saker som förändras när man blir vuxen på riktigt – hur man firar in det nya året till exempel. Här är 10 säkra nyårstecken på att du inte är 20 längre.

1. Nyårsfestens fokus har gått från alkoholen till maten – ju mer avancerade rätter på middagsbordet desto bättre.2. Om någon kräks under kvällen är det inte en festdeltagare som fått för mycket, utan ett barn vars föräldrar inte fick tag i barnvakt.3. Nyårsskumpan har du inte längre valt för att den är billig utan för att den är god…4. …och den dricks numera ur glas istället för direkt ur flaskan.5. Och om du tackar nej till alkohol helt och hållet misstänker alla att du är gravid – inte att du går på penicillin.

6. När ni under middagen diskuterar vad ni hoppas ska hända nästa år är det troligare att någon säger "att boräntan sjunker" än "att jag kommer iväg på min backpackerresa till Asien".

[adSpace placement="auto"]

7. Ditt nyårslöfte är att få bättre koll på din ekonomi och verkligen ta tag i ditt pensionssparande.

8. Om tolvslaget firas utomhus har du givetvis förberett med varma kläder. Vem vill frysa i tunna strumpbyxor?

9. Förut var tolvslaget kvällens startskott, nu är det en påminnelse om att det är dags att tänka på refrängen – det är ju en dag i morgon också.

10. Tidigare var 06.00 på nyårsdagens morgon den tid då du gick och lade dig – nu är det den tid du går upp.

Gott nytt år önskar amelia!

Vill du se mer sånt här? Gör som 27 000 andra och 
gilla amelia på Facebook och Instagram!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!