Foto: Shutterstock

Ofta hangry? 11 saker vi som drabbas av ”lågt blodsocker” känner igen oss i

Är du en av oss, som ofta blir hangry? Den här texten är till dig. Och ja, du kommer att känna igen dig. Och nej, här behöver du inte skämmas. 

Att bli arg när man är hungrig är så pass vanligt att det nu finns ett ord för det: Hangry (en blandning av hungry och angry). Och vi är vissa som är mer drabbade än andra... Här är 11 saker du känner igen dig i om du ofta drabbas av lågt blodsocker:

1. Du har sedan åratal tillbaka insett vikten av att alltid bära runt på snacks i väskan. Det har räddat dig (och alla i din omgivning) otaliga gånger... Frukt, nötter, godis, en macka – genom åren har du förvandlats till ett vandrande skafferi.

2. Du har någon gång (läs: upprepade gånger) fått höra att ditt sällskap "har tagit med en banan" åt dig när det vankas Ikea-besök. Allt för att undvika ett tredje världskrig. Eller sjuttonde världskrig, med tanke på alla tidigare hungerrelaterade utbrott i möbellabyrinten (förlåt!).

3. Du vet också att räddningen på Ikea stavas kanelbullar och korv, och du tackar Ikea-guden varje gång du passerar ett av de strategiskt utplacerade caféerna. Ikea är trots allt i vissa anseenden en hangry-människas våta dröm.

4. Du kan relatera till tankeverksamheten som drar igång likt ett välsmort maskineri när du får en inbjudan till en fest som börjar klockan 18. "Ska jag äta innan? Bjuds det på mat där? Kan man fejka ett toabesök och smyga iväg och käka nuggets på närmsta snabbmatsställe om hungern infinner sig? Varför bjuder någon ens på fest under middagstid?" Så. Många. Frågor.

5. Du vet vikten av att snabbt planera om när plötslig hunger infinner sig. För nej, då är det omöjligt att träna efter jobbet, och en banan hjälper inte!

6. Du förstår känslostormen som uppstår på restaurang när det INTE serveras bröd innan maten. Besvikelse, bedrövelse, total panik – bland annat...

7. ... och, som grädden på moset, när folk som har beställt mat EFTER dig får maten FÖRE dig? Du kan onekligen relatera till känslan som gör att du på en sekund förvandlas till ett monster som slänger intensiva hajblickar på allt som kommer ut från köket därefter.

8. Du förstår den totala frustrationen som uppstår när du är på semester med mer än en person och ingen i gänget verkar kunna enas kring en restaurang. Det finns ingenting du kan snäsa så högt åt som åt repliken "men vi kanske ska kolla ett ställe till..." efter att ha ögnat igenom cirka 14 menyer på en stökig turistgata utan något i magen...

9. ... eller bara känslan när folk plötsligt ska vara "kontinentala" och äta klockan 21.

10. Du har upprepade gånger upptäckt att folk i din omgivning lite stressartat börjar leta matalternativ när du nämner i förbifarten att du "börjar känna dig lite hungrig...".

11. Du har förstått att äkta, innerlig kärlek handlar om att kunna tolerera dig när du är på ditt allra värsta, hangry humör.

Och till alla er där ute som lever med oss - tack och förlåt för ALLT.