9 anledningar varför alla hjärtans dag är den sämsta födelsedagen

Tycker du att alla hjärtans dag är en dag vi lika gärna kunde hoppa över. Men tänk då om det dessutom vore din födelsedag. Här har vi listat några anledningar till varför det inte är särskilt roligt att fylla denna dag. (Plus en stor fördel längst ner!)

1. Dina vänner har alltid andra planer 💔

Den 14 februari finns det alltid någon annan som går före dig och din stora dag. Det vill säga, någons partner. Helt och hållet legitimerat dessutom, bara att gilla läget.

2. Tråkiga singelvänner 🖤

Dina singelvänner (som ändå inte har något annat för sig) uppvaktar dig genom att älta sitt singelskap och vilken extremt dålig idé denna dag är.

3. Ännu värre om du är singel 👨‍❤️‍💋‍👨

Dubbeldeppen i att vara i ett sammanhang med bara par. På din födelsedag.

4.  Presentproblematiken 💝

Är det någon dag som det är helt ok att vara en total egoist så är det väl ändå på födelsedagen. Din Dag. Men att vara född på alla hjärtans-dag är ett undantag. Även DU måste köpa en present till din partner... hur är det ens accepterat?

5. Sociala flödet 🌹🌹🌹

Du får skrolla länge, länge, förbi buketter och chokladaskar som fyller ditt flöde innan du hittar ett förskrämt litet "Grattis".

PS) Jag vill inte se bilder på hur du får blommor till kontoret av din partner, INNAN jag fått en Grattis-hälsning av dig. MvH "Fyller år idag"

6. Folk tror du älskar saker med hjärtan på 💟

Om din födelsedag råkade infall på kanelbullens dag, skulle du älska att få saker relaterade till en kanelbulle då? Förmodligen inte. MvH "inte ett halsband format som ett hjärta till tack".

7. Dränkta sorger? 😎

Om du av någon anledning råkar vara bakis den 15 februari tror folk automatiskt att du har dränkt dina sorger, och inte att du har haft en extremt rolig födelsedagsfest.

8. Omöjligt att boka bord 👯👯👯

Försök boka bord till ett större sällskap den 14 februari. Exakt. Alla bord rymmer denna dag endast två personer. 

9. Åldersnojan 👵

Du blir påmind om din födelsedag (och därmed din ålder) redan någon gång efter jul när butikerna exploderar i rosa, rött, söta nallar och hjärtan i alla möjliga storlekar.

Det finns trots allt en stor fördel med att fylla år den 14 februari. Ingen glömmer bort din födelsedag!

Stort Grattis alla ❤️ !

Källa: EliteDaily, Irishtimes