Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Istock

8 saker alla födda i februari har gemensamt

Drygt en månad efter jul är det dags att öppna presenter igen, om du fyller år i februari. Här listar vi åtta saker de som fyller år i februari har gemensamt – och dess fördelar och nackdelar. 

Victoria Petersson

1. Du är längre och smartare än andra

En studie gjord på 21 ooo barn under sju års tid visade att barn födda i februari var längre när de föddes, och vid sju års ålder gjorde de bättre ifrån sig i olika intelligens-test. Om det är en slump eller samband är inte utrett, men låter ju bra för de födda i början av året.

2. Du kommer antagligen bli känd

Eller, möjligheten finns. TIME Magazine menar att om man är född i januari eller februari har man större chans att bli känd, då man utvecklar sin kreativa förmåga under vinterhalvåret.

Om du är född i februari sticker du ut. Foto: Getty Images/iStockphoto

3. Du är unik

Flest barn föds under sommarmånaderna, med start i slutet av mars då det var midsommarhelgen nio månader bak i tiden. Så februari är det inte lika bebisar som föds som under resten av året.

4. Du var mer väluppfostrad som barn

En studie från Nya Zeeland visade att februaribarn som var mellan fyra och fem år visade mer hänsyn till andra barn, hade mindre utbrott och hade lättare att skaffa nya vänner än barn som var födda under sommarmånaderna. Man kan ju hoppas egenskaperna följer med upp i högre åldrar.

5. Du vet aldrig vad du ska önska dig i present

Efter julhelgerna är det svårt att komma på vad man önskar sig i födelsedagspresent, eller så kanske du har saker kvar på önskelistan som bara läggs på den nya önskelistan inför födelsedagen.

När födelsedagen är över är det en lång väntan på nästa paketöppning. Foto: Getty Images/Istock

6. Vanligaste födelsedagspresenten? En bok

I februari infaller bokrean, och du kan alltid räkna med minst en bok i present. Om det har att göra med kulturella släktingar eller fin omtanke tål att funderas på.

7. Du kan glömma kalas utomhus

Åh, som man avundas de födda på sommaren som kan bjuda på jordgubbstårta i en park eller trädgård. På dina kalas när du var liten fick man alltid hyra en lokal eller trängas hemma i vardagsrummet.

Istället för jordgubbstårta utomhus blir det firande inne om du fyller i februari. Foto: Getty Images/iStockphoto

8. Du får vänta länge på nästa present

Den som fyller år i mitten av året behöver ju bara vänta ett halvår mellan presentöppningarna. Du som fyller i februari måste vänta tio månader på nästa öppningsceremoni!