Foto: (c) Jupiterimages

7 saker lärare inte gillar när föräldrar gör

Vi pratade med tre lärare och frågade vad de egentligen stör sig på hos föräldrar. Här är vad de kom fram till, och något de hellre ser mer av:

Förutom det mest självklara, att man inte ska låta sjuka barn gå i skolan, finns en del andra saker som många föräldrar gör som inte alltid uppskattas:

- 1. Att föräldrar vill bestämma över barnets kompisar, och fråga om läraren kan hjälpa till så deras barn leker med ett visst barn i klassen.

- 2. Att lägga sig i undervisningsmetoder, om man aldrig varit i klassrummet och sett hur det gått till själv. Man måste kunna lita på att läraren kan sitt jobb och hur de väljer att göra med läxor och pedagogik.

- 3. Inte prata över huvudet på barnet. På till exempel utvecklingssamtalet är det viktigt att barnets röst kommer till tals och inte bara mammas eller pappas.

- 4. Om barnet är för litet för att hålla ordning på klockan, då är det föräldrarnas ansvar att se till att barn kommer i tid till skolan, i alla fall inte försent flera gånger i veckan.

- 5. Komma fram och vilja prata om något viktigt och långdraget om sitt barn precis fem minuter innan klassen ska gå in.

- 6. Kräva att läraren ska ställa upp utanför sin arbetstid, med utvecklingssamtal, telefonsamtal eller annat.

- 7. Att få barnen att dela ut kalasinbjudningar på lektionstid.

Men... Föräldrar får gärna komma på besök, vissa lärare föredrar att man föranmäler sig, andra tycker det är okej att dyka upp samma dag. Och gärna vara med på utflykter, resor och andra åtaganden i skolan.

Vad tycker du? Är det något du känner igen från skolan eller som du gör som förälder? Kommentera gärna nedan.

Du kanske också vill läsa:

21 kramar som du verkligen vill ha

14 enda sakerna du behöver för fredagsmyset

De 5 orsakerna till att du borde äta choklad varje dag