21 situationer du garanterat känner igen om du är flygrädd (och du är säker på att du ska dö precis hela tiden)

Om vi människor var menade att flyga, skulle vi då inte haft vingar? Här är 21 situationer bara du som flygrädd känner igen.

1. När du delar med dig av din flygrädsla för en vän som svarar med ett "jag äääälskar att flyga".

2. Att du varje gång desperat försöker hitta alternativa färdmedel - vart du än ska åka.

3. Första tanken när vännerna föreslår ett semesterresmål...

4. Hur ointelligenta du tycker att icke-flygrädda är. (Hur kan de inte fatta att de riskerar sina liv varje gång de sätter sig i ett flygplan?)

5. När du scannar igenom kön till incheckningen för 1) mystiska personer, 2) någon stabil nog att vara handlingskraftig när ni nödlandar i Atlanten, 3) vem du skulle kunna överleva på när ni måste börja äta på varandra efter att planet havererat i Anderna och 4) vilka som kommer att vara på Expressen-löpet eftersom ni alla till slut kommer att dö.

6. När du går genom säkerhetskontrollen och ser att de som jobbar med att analysera väskgenomlysningen kollar mer på snygga tjejer i kön än misstänkta bomber.

7. Magontet när ditt plan är försenat med högst oklar anledning.

Foto: exclusivepix

8. ... eller paniken när planet som haft "tekniska problem" plötsligt ska flyga igen.

9. När du måste GÅ ut till fots på flygplatsen för att boarda (Som att det inte är någon dåre som rymmer här då och då och meckar sönder motorerna?)

10. När du med ett "vant öga" inspekterar bultar och skruvar och stängningsanordningen på dörren då du går ombord och varje gång inser att du är körd ändå eftersom du inte har den minsta aning om hur det ska se ut.

11. När du ser någon annan i kabinen göra korstecknet innan starten.

12. ... och du själv gör märkliga ritualer som du knappt själv förstår men som du helt enkelt bara måste göra.

13. Att argument som att "du skulle behöva flyga dygnet runt i 86 år statistiskt sett för att det ens ska bli hög sannolikhet för att det händer någonting" betyder zip, nero, nada.

14. Drömmarna om en injektion med lugnande medel för hästar innan starten.

15. När du i avsaknad av narkos gör ett eget försök att inte vakna förrän du landat.

16. Att du med säkerhet vet att flygvärdinnans dravel om mat, dryck och parfymer när ni fortfarande är på väg upp bara är en täckmantel för att få alla att sitta lugna när hon egentligen fått hemlig information att ni är på väg ned igen.

17. Att du varje gång ljudet förändras är lika säker på att motorerna (ja, båda) har lagt av.

18. Luftgropar? Mig lurar ni inte, jag har varit med om (eller ja, kanske drömt och vaknat kallsvettig om) hur fort det går nedför förut...

19. När du inser att planet kommer att få glidlanda om landningshjulen inte fälls ut...

20. ... och du sedan aldrig hör dem fällas ut...

21. Känslan när du landat och funderar på att kanske ändå stanna i Bangkok/Dubai/Sydney/Paris/till och med Kiev för alltid.

Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet!

Aktuellt just nu