13 bilder du inte kan se utan att skratta (den här killen är ett geni)

Idén för Kalle Mattssons tumblr Buffalo Bill Gates är lika enkel som svinkul: ta två kända namn, slå ihop dem – och gör en bild. Resultatet har fått fler än mig att skratta högt ;).

1. Allt började med att Kalle fick namnet "George Michael Jackson" på hjärnan och ville se hur den personen skulle se ut.

2. Sedan dess har det blivit en hel hög med liknande bilder, som i september kommer ut i bokform.

3. Omslaget blir författarens favorit: Mötet mellan Robocop och Oprah Winfrey.

4. "Det är både jättejättedumt och även rätt smart. Det är liksom trams med substans," beskriver Kalle Mattsson sitt projekt.

5."Vi sorterar upp människor och symboler i huvet och vet att de är olika saker som aldrig möts. Men det här projektet lägger alla människor i samma skål och baserar möten på hur namn slutar och börjar."

6. Den hårda skarven i bilderna är gjord med flit: "Det vore nästan lättare att  photoshoppa ihop dem perfekt, men jag vill att halva jobbet ska ske i  huvudet på den som kollar."

7. "Det är därför det smäller till i huvet i bland när man kollar på  bilderna."

8."Dels krockar olika referenser som inte alls hör ihop, och dels krockar instinkt och social träning i hjärnan och man blir nästan lite chockad."

9. "Jag garvar själv hur mycket som helst åt det här. Det känns liksom inte  som att jag tillverkar dem, utan snarare som att jag hittar dem, och att  de redan finns," säger Kalle Mattsson.

10. De internationella bilderna ligger honom närmast hjärtat: "Desvenska vet jag ibland inte hur jag ska hantera för att inte skrämma bort alla utom svenskar från bloggen, det är ju egentligen rätt får besökare som fattar dem.

11. "Men med de svenska kan man vara mycket mer precis, mer nyanserad. Det finns ett extra lager i lilla Sverige  vs. världen. Krocken i Åsa-Nietzsche kan man liksom inte få till utan  använda något lokalt och svinjönsigt."

12. I dag publicerar Kalle Mattsson en bild i veckan i Aftonbladet, och efter att framförallt bilder som "Putintin" och "Gandalf" spridits på nätet har även internationella medier hört av sig.

13. "Engelska The Sun hörde av sig i december, men det jag sa nej till. Har man uppfunnit Page 3 Girl kan man liksom dra åt helvete. "

Till vardags jobbar Kalle Mattsson med grafisk design och illustration. Gillar du hans bilder så finns de – och många fler – att beställa som prints här.

Vill du se mer sånt här? Följ amelia på Facebook, så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!