11 skäl till att du alltid känner dig hungrig – nu får du äntligen veta varför

Oavsett hur mycket du äter känner du dig alltid hungrig. Känner du igen dig i påståendet så äter eller lever du förmodligen inte helt rätt, enligtHuffington Post. Här är 11 orsaker till att du alltid känner dig hungrig:

1. Du har fått i dig för lite vatten

När du har för lite vätska i kroppen kan den luras och tro att du är hungrig, men allt du egentligen behöver är ett glas vatten. Detta beror på att vätskebrist och aptitkänsla får signaler från samma del av hjärnan.

2. Du har sovit för lite

Om du har fått för lite sömn påverkas hormonerna ghrelin och leptin och får dig att känna dig hungrig. Men även när du är trött vill hjärnan tro att du vill ha energi och får dig att vilja äta något sött.

3. Du äter fel kolhydrater

Snabba kolhydrater som finns i kakor höjer din blodsockernivå snabbt, för att sedan sjunka igen, då vill kroppen ha mer och den är inne i en ond cirkel.

4. Du stressar mer än du borde

Övertid och stress i vardagen är svårt att undvika. Och när vi är stressade tror kroppen att den är hotad och behöver energi. Även serotonin i hjärnan minskar vid stress och ger hungerkänslor.

5. Du dricker för mycket alkohol

I en studie Appetite står det att människor äter mat med högre kaloriinnehåll efter att ha druckit alkohol. Och att alkohol driver ut vatten och vätskebrist ger kroppen signal om hungerkänslor.

6. Du äter för lite protein

Protein ger mättnadskänsla och känner du dig hungrig bör du försöka äta mer protein.

7. Du äter för lite fett

Precis som protein ger även omättade fetter känslan av mättnad.

8. Du hoppar över måltider

När du hoppar över en måltid får hormonet ghrelin dig att känna hunger och aptiten ökar. Och när du väl ska äta slukar du i dig mer än du borde.

9. Du tar mediciner

Mediciner kan påverka aptiten. Om du fortfarande är hungrig efter en normal måltid så prata med din läkare.

10. Du äter för snabbt

Snabblunch? Om du inte tuggar maten, utan äter snabbt kommer du fortsätta äta fastän du är mätt. Hjärnan fattar först efter 20 minuter, så vänta in och se om du fortfarande är hungrig.

11. Du ser mat överallt

Matintresset har ökat avsevärt på sistone och vi blir alla överrumplade med bilder på mat i sociala medier och matprogram. Det vi ser vill vi också ha enligt studien Obesity, och när vi tittar på mat ökar halten av ghrelin.

Vill du se mer sånt här? Gör som 24 000 andra ochgilla amelia på FacebookochInstagram!

Du kommer också att vilja se:

Studier visar: De som gråter till sorgliga filmer är känslomässigt starka

21 tecken på att du är en konstant hungrig person (får man äta snart?)

4 saker du gör fel när du handlar mat – så gör du istället

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!