10 saker som kommer att hända första gången du provar yoga

Har du funderat på att testa yoga men vågar inte riktigt? Gör det, det är samma för alla första gången:

1.  Du kommer att ramla

På din första yogaklass är chansen inte så stor att du har jobbat upp tillräckligt mycket balans för att stå kvar i alla positioner. De andra yogisarna kan antagligen stå mycket längre än du, men det här är ju första gången för dig. Det är okej. Ingen är perfekt så tappa inte modet.

2. Du kommer få svårt att andas

Andas genom magen, säger läraren. Håll in bålen, säger läraren. Dra ner axlarna, säger läraren. Upp med bröstet, säger läraren. Och glöm inte att andas! (Och då tänker du, hur sjutton ska jag kunna andas genom magen och bara genom näsan när jag står så här!?)

3. Du kommer att sträcka dig

Det ser ju så lätt ut det alla andra gör! Håller om foten och sträcker ut benet rakt ut i luften… och ja, där sträckte du hela baksidan av låret. Tur att det läker snabbt.

4. Du kommer inte ha en aning om vad instruktören pratar om

Den proffsiga tränaren, som verkar som hen tillbringat hälften av sitt liv på ett yogaläger i Indien kommer att använda uttryck som ”namaste” och ”vinyasa”. Om du har tur förklarar läraren vad det betyder annars är det bara att snegla på någon på mattan bredvid. Det är omöjligt att veta allt första gången och du kan ju alltid söka upp vad de betyder på nätet efter klassen.

5. Du kommer att bli avundsjuk

Vissa andra på klassen kommer antagligen att vara väldigt, väldigt bra på yoga. De vrider och vänder sig om som det inte gjort annat. Står på händer, går ner i split, går ner i brygga… ja, du kommer på dig själv med att stå och gapa. Du kommer att bli avundsjuk, det är bara naturligt. Jämför dig inte med andra eftersom de tränat mycket längre än du.

6. Du kommer att känna dig lite generad

När du ska stå i hunden, med rumpan rakt i vädret, lyfta ett ben rakt upp i luften, och slappna av... allt blod rinner ner i huvudet och det värker i handlederna... Känn att allt som händer på din matta bestämmer du över och ingen annan har med det att göra.

7. Du kommer att bli öm dagen efter

Du kanske inte tycker inte att du har tagit i någonstans, du kunde inte nå rätt positioner eller sträcka på rätt sätt. Men du kommer att få träningsvärk. Bara att hålla balans tränar fler muskler än du anar och kan ge dig träningsvärk på ställen du inte ens visste att det fanns muskler.

8. Du kommer också att känna dig som en vinnare efteråt

Yoga har en särskild förmåga att få dig att känna dig lugn, fylld av energi och uppåt. Du kommer att känna dig laddad helt enkelt.

9. Du kommer vilja få en pedikyr och köpa yogakläder

När du inser att man måste vara barfota och att t-shirten åker ner i hakan på dig när du står i hunden, så vill du komma med andra kläder och fötter till nästa klass. Mjuka sköna yogakläder du inte fastnar i och rena fötter…

10. Du kommer att vilja gå tillbaka

Trots att allt gick åt fanders, att du inte förstod vad läraren sa, att ”alla andra” kunde bättre än du, att du sträckte benet och knäckte armen, så är det svårt att komma ifrån den sköna känslan du fick efteråt. Som ett smygande lugn i kroppen.

Och eftersom du inte kommer våga fråga vad "namaste" betyder - här är förklaringen:

Av: Josefine Lind

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!