Hon skapar kort som säger det du vill säga - men aldrig hittar orden till

Den här grafiska konstnären, Emily Macdowell, tröttnade på alla riktigt dåliga kort, alla halvdassiga krya-på-dig hälsningar, och alla halvhjärtade försök till omsorg som stod i korthyllan. Hon tog saken i egna händer och skapade kort som verkligen säger det man egentligen vill säga. På riktigt.

Konstnären Emily fick cancer när hon var 23 år gammal. Hon tog sig igenom nio månader av cancerbehandling och överlevde. "Det värsta var inte att förlora mitt hår, det var ensamheten och isoleringen jag kände när mina närmaste vänner försvann för de visste inte vad de skulle säga", skriver hon på sin sajt. Hon skapade de här korten för att "vi behöver ett bättre och mer autentiskt sätt att kommunicera om sjukdom och lidanden".

Här är några av hennes kort som man nu kan köpa och ge någon som behöver:

1. Du vet när någon är sjuk och du verkligen vill säga allt. Men hittar inte orden. Konstnären bakom de här korten har verkligen gjort det åt dig:

2. Korten som säger allt du menar när du säger "Krya på dig".

Foto: CLAY LIPSKY

3.

4.

5.

6. Kort som säger det man vill höra.

7.

8. Men för vissa saker finns det inte ens ord. Då räcker det med ett ärligt kort ändå.

9. Ibland behövs det bara lite. Men mycket känsla.

Foto: CLAY LIPSKY

Det går att köpa hennes kort i hennes shop - klicka här så kommer du dit direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + lyxig hudvård från Oriflame för 199 kr. Köp nu!